Za prvu pomoć

Praktično: Čudesne primene laka za kosu

U slučaju pocepanih čarapa, dosadnih insekata, elektriciteta na odeći, kao i hemijskom olovkom pošvrljanih noktiju ili neposlišnih obrva, rešenje možete da potražite u laku za kosu
Zanimljivosti 15.09.2013. - 19:42h Autor: haber.ba
Foto: Shutterstock

Osim što služi da pričvrsti kosu i vašoj frizuri sačuva oblik tokom celog dana, lak za kosu ima i druge, i te kako praktične, namene. U nastavku slede neke od njih.

 

U slučaju pocepanih čarapa
Ako vam se pocepala čarapa, a ne stignete da kupite novi par, deo na kojem je pukla žica dobro nalakirajte sprejom za kosu. Držaće ceo dan, a za razliku od laka za nokte, vaša mala prevara se neće videti.

 

Protiv buba i insekata
Možda nije najzgodnije rešenje, ali ako u blizini nemate ništa prikladnije, lakom za kosu možete da "sredite" bube i insekte koji vas napadaju.

 

Da se rešite elektriciteta na odeći
Ako u ovom slučaju koristite lak za kosu, budite oprezni - bočicu morate da držate što dalje od tela i samo se lagano poprskate po odeći kako ne bi bilo nezgodnih, lepljivih situacija.

 

Za čišćenje manikiranih prstiju
Ako ste se slučajno uprljali hemijskom olovkom ili flomasterom po nalakiranim noktima, sprej za kosu pomoći će vam da obrišete mrlje, a da ne oštetite manikir. Poprskajte lakom vaticu i samo pređite preko nokta.

 

Za uređivanje obrva
Devojke koje vole malo gušće obrve znaju da one mladoliko deluju na izgled lica, ali i da su ponekad problematične za održavanje. Kako bi doslovno "svaka dlaka bila na svom mestu", poprskajte lakom za kosu staru četkicu za zube i pređite preko obrva.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...