Lepota je u tradiciji: Sestre Gobović u aprilu u Sava centru

Bliznakinje Gobović i etno sastav Gobo sisters održaće koncert 15. aprila na Velikoj sceni Sava centra
Muzika
15:38h
Lepota je u tradiciji: Sestre Gobović u aprilu u Sava centru
Foto: Promo

Na koncertu pod nazivom Lepota je u tradiciji, koji će biti održan na Velikoj sceni Sava centra 15. aprila, sa početkom u 20 časova, sestre Gobović i Gobo Sisters Band predstaviće materijal sa svoja dva albuma, Zora iz 2014. i Probudi se iz 2015.

Na koncertu, koji publici pruža priliku da se uživa u lepoti poznatih pesama, ali i otkrije tradiciju kakvu ne poznaje, nastupiće hor i folklor KUD-a Branko Cvetković, kao i nekoliko specijalnih gostiju.

O sastavu Gobo Sisters Band koji čine sastav je koji čine pevačice, sestre bliznakinje, Marija i Marina Gobović, kompozitor i klavijaturista Andrej Andrejević, kao i nekoliko sjajnih multiinstrumentalista koji sviraju tradicionalne balkanske instrumente sa podjednakim umećem kao i moderne.

Orkestar izvodi muziku inspirisanu tradicijama Srbije, ali i čitavog Balkana, u sopstvenim originalnim i savremenim aranžmanima. Njihov zvuk se može okarakterisati kao pravac u muzici koji se popularno naziva moderna tradicija Balkana ili etno-pop.

Sestre Gobović izdale su dva albuma, Zora (2014) i Probudi se (2015) u izdanju City Records-a. Na albumima su radili Saša Milošević Mare, Andrej Andrejević i Miloš Pavlović. Pesme su u duhu izvorne muzike sa ritmovima prilagođenim 21. veku i idejom približavanja izvorne muzike i mlađoj populaciji.

Sestre Gobović imaju ugovor sa kompanijom Music Star Production, sa kojom rade i neke od najvećih zvezda u regionu: Goran Bregović, Ceca Ražnatović, Severina, Haris Džinović, Jelena Rozga, Toni Cetinski, grupa SMAK…

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs