Šokantna, neponovljiva i uvek drugačija

Kraljica popa Madona danas puni 55 godina

Materijalna devojka koja nas je naučila Vog plesu, rođendan slavi sa preko 300 miliona prodatih ploča i u društvu 30 godina mlađeg dečka, ponosno prkoseći svim stigmama društva
Muzika
11:06h
Kraljica popa Madona danas puni 55 godina
Foto: Fonet

Pevačica, glumica, režiser, dizajner, dežurni provokator i ikona pop kulture, Madona (Madonna) danas slavi 55. rođendan. Sudeći prema skorašnjim nastupima, ne planira da uspori ili da se povuče sa scene.

http://www.youtube.com/watch?v=7YzW1nMB9fk
Zlatnog globusa
Evita

Tokom karijere, koja je počela 80-ih, Madona je imala mnogobrojne hitove isarađivala sa svim velikim muzičkim imenima, a njen privatni život i dalje puni stranice tabloida.

Njen prvi singl koji je dospeo na prvo mesto Bilbordove liste, Like a Virgin, datira još iz 1984. godine. Dve godine kasnije je imala neverovatan uspeh sa pesmama Papa Don't Preach i Live To Tell, a kraj 80-ih I početak 90-ih je doneo potpuno novu, kontroverznu Madonu, koja ruši sve tabue, spotovima za pesme Justify My Love i Erotica. Istovremeno izdaje i knjigu Seks, a zatim ulati u mračniji peropid i započinje saradnju sa Bjork, koja će doneti fanovima ponovo nešto sasvim drugačije, album Bedtime Stories.

http://www.youtube.com/watch?v=8BIAi3Oo7To
Frozen
The Power of Goodbye disko popu

Od paljenja krsta u spotu za pesmu Like A Prayer, preko obnaženih fotografija i pokazivanja grudi na reviji Žan Pol Gotijea, Madona je promenila ne samo shvatanje pop muzike, već i odnos žena prema nekada tabu temama. Iako je bilo mnogo njenih kopija, sa 55 ponosno sedi na muzičkom tronu, uživajući u svakoj intrigi koju servira javnosti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs