Bokset sa snimcima iz Staks studija

Stiže deluks izdanje snimaka Elvisa Prislija

Za sve fanove kralja rokenrola dolazi prava poslastica: izdanje od 3 CD-a, koje uključuje probne snimke i retke fotografije
Muzika
00:28h
Stiže deluks izdanje snimaka Elvisa Prislija
Foto: AP

Luksuznao izdanje snimaka koje je kralj rokenrola Elvis Prisli (Elvis Presley) snimio u dva navrata u Steks rekordsu u Memfisu, uticajnom studiju gde su Otis Reding (Otis Redding), Ajsak Hejs (Isaac Hayes) i drugi stvarali Memfis soul tokom 60-ih i početkom 70-ih, biće objavljeno sutra.

To je prvi put da Prislijeve pesme snimljene u Steksu budu istovremeno objavljene u boksetu sa tri CD-a Elvis at Stax: Deluxe Edition. Bokset uključuje i probne snimke i retke fotografije.

Prisli je u studiju u julu i decembru 1973. snimio kantri, R&B i pop pesme koje su potom objavljene u tri odvojena albuma.

Bokset stiže svega nekoliko dana pre početka Elvisove nedelje, u subotu kada se na stotine ljubitelja ovog pevača okupi u Memfisu svake godine kako bi slavili njegov život i karijeru, a bdenje sa svećama na godišnjicu smrti se održava svakog 16. avgusta. Prisli je preminuo 1977. godine kada je imao 42 godine.

Tokom sesije u julu, Prisli je producirao Raised on Rock, I've Got a Thing About You Baby i For Ol' Times Sake

Poslednje večeri, dok je snimao Girl of Mine, Prisli je primetio promenu u zvuku u odnosu na prethodu noć i utvrđeno je da je njegov lični mikrofon ukraden što se smatra za ozbiljan zločin u muzičkom biznisu.

Snimanje je prekinuto, a Prisli se u Steks vratio u decembru pošto se razveo od suprige Prisile (Priscilla Presley) i gde je tokom nedelju dana snimio više numera uključujući i energičnu I Got a Feeling in My Body.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs