Za svakoga po nešto

Asian Dub Foundation na Exitu: Najimpresivniji program Fusion bine do sada

Velikim internacionalnim zvezdama kao što su Asian Dub Foundation, The Afghan Whings, Mighty Oaks i Tricot, pridružuju se Che Sudaka, NZ Shapeshifter, Birth of Joy i drugi zanimljivi bendovi
Muzika
13:48h
Asian Dub Foundation na Exitu: Najimpresivniji program Fusion bine do sada
Foto: Facebook / Asian Dub Foundation Official

Druga najveća i jedna od omiljenih bina Egzit festivala, Fusion bina, predstaviće najimpresivniji program do sada.

Velikim internacionalnim zvezdama kao što su Asian Dub Foundation (UK), The Afghan Whings (SAD), Mighty Oaks (Nemačka) i Tricot (Japan), pridružuju se Che Sudaka (ES), NZ Shapeshifter (NZ), Birth of Joy (NL), Quimby (HU), Oratnitza (BL), Seward (ES), Hathors (SW) i Between Sky and Earth (ES/HU/RS).

Che Sudaka

je bend koji će razmrdati publiku Fusion bine već prvog dana festivala, a ritam i atmosfera slična sastavu Manu Chao ostaviće prisutne bez daha! Na samom početku njihove karijere, od 2002. godine, bili su poznati po sjajnim festivalskim izvođenjima, tako da su nezaboravna energija koja dolazi sa bine i još bolja atmosfera zagarantovani.

Drum n bass

dobio je novu dimenziju uz jedan od najvećih live sastava i pionire ove vrste muzike. Sa dalekog Novog Zelanda stiže d’n’b atrakcija Shapeshifter! Uz njihov jedinstven pristup modernoj elektronskoj muzici, sa elementima soula, likvid fanka i daba, na scenu donose i sjajnu energiju živih instrumenata!

U nedelju, 13. jula, Fusion bina će ugostiti bend za koji kažu da predstavljaju zlatne 60-e godine, ali na steroidima! Birth of Joy, neverovatni trio iz Holandije na Fusion donose zvuk psihodeličnog roka, ali će vratiti publiku i u zlatna vremena kojima su vladali The Doors, Pink Floyd, MC5.

Alternativni rok sastav iz Mađarske, Quimby, dolaze 10. jula. Nakon 15 godina svog postojanja, doneće publici Exita raznovrstan zvuk roka, folka, džipsi roka, latinskog folka i regea sa psihodeličnim efektima.

Fusion bina 10. jula predstavlja sastav Oratnitza iz Bugarske koji je ujedinio nespojive pravce: folk, drum and bass, hip hop, dabstep, a sve to uz aboridžinske teme, što je stvorilo novu vrstu Balkanbita - Bulgarbit!

Hathors, bend iz Švajcarske dolazi 11. jula, dobio je ime po egipatskoj boginji Hator, koja predstavlja simbol mira, ali i haosa, kao i muzika ovog sjajnog sastava koji svira energični rok.

Poslastica poslednjeg dana Exit festivala dolazi u drugačijoj formi. Ovog puta, posetioci Fusion bine uživaće u konceptu Between Sky and Earth, muzičko-plesnom izvođenju sjajnih umetnika koji su došli iz različitih muzičkih i kulturnih konteksta, a kojima je zajednička jedna stvar – flamenko! Flamenco Nuevo: Između neba i zemlje karakteriše mešavina tradicionalne flamenko muzike i plesa, etno, savremene i eksperimentalne muzike.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs