saznajte više

Zidar, mesar, portir u psihijatriskoj bolnici: Evo čime su se bavile rok zvezde pre nego što su postale poznate!

Svako mora da počne od nekog posla, bez obzira na to kakve su mu želje i talenti.

Muzika
Autor:
Zidar, mesar, portir u psihijatriskoj bolnici: Evo čime su se bavile rok zvezde pre nego što su postale poznate!
Mik Džeger, Foto: Profimedia

Retko ko je imao prilike da nasledi porodični posao ili jednostavno uspe da odmah pronađe oblast kojom će se baviti celog života, a to uključuje i mnoge poznate osobe. Muzika uopšte nije izuzetak od ovih pravila, naročito sa finansijske strane, tako da možda i ne treba da iznenađuje da su mnogi poznati muzičari prvo morali da se bave raznim „običnim“ poslovima kako bi preživeli. U nastavku saznajte koji su to prvi poslovi nekolicine rok zvezda.

Mik Džeger – portir u psihijatrijskoj klinici

foto: Profimedia

Dok je studirao ekonomiju u Londonu, Mik Džeger je radio part-time kao portir u psihijatrijskoj klinici u Beksliju. Kako je to bilo blizu Vilmingtona u kome je odrastao, Džeger je radio u ovoj bolnici pola radnog vremena i zarađivao 4 funte i 10 šilinga nedeljno.

Džin Simons – asistent urednika magazina Vogue

foto: Profimedia

Pre nego što je bio basista grupe KISS, zvao se Haim Vic i tražio je posao kao i svi ostali. Sebe je predstavio kao „odličnog daktilografa“, što mu je donelo posao asistenta jednog urednika u magazinu Vogue. Kasnije je promenio ime u Džin Klajn i postao poznat kao Džin Simons, kada je upoznao Pola Stenlija i osnovao grupu KISS.

Dejvid Bouvi – dostavljač u mesari

foto: Profimedia

Desetogodišnji Dejvid Džouns čuo je tada po prvi put muziku Litl Ričarda i odlučio da želi da postane saksofonista. Željan da sakupi novac što pre, zaposlio se kao dostavljač u jednoj mesari i tako započeo svoj dug put. Naravno, kasnije je naučio da svira saksofon, baš kao i gitaru, klavijature, harmoniku i još nekoliko drugih instrumenata.

Fredi Merkjuri – prodavac na pijaci

foto: Profimedia

Tokom sedamdesetih godina prošlog veka, Fredi Merkjuri, a i njegov kasniji drug iz benda Queen Rodžer Tejlor, imali su svaki svoju tezgu na nekadašnjoj pijaci Kensington u Londonu. Merkjuri je prodavao odeću, ali i mnoge svoje slike i crteže, što je nastavio da radi neko vreme i nakon izlaska debi albuma grupe Queen 1973.

Lars Urlih – teniser

foto: Profimedia

Bubnjaru benda Metalica tenis je u krvi, jer su mu i otac i deda bili profesionalni teniseri koji su predstavljali Dansku. I sam Lars je razvio ljubav prema ovom sportu i kao mali bio u top 10 danskih tenisera, pa je sa 16 godina upisao jednu tenisku akademiju na Floridi. Tada je shvatio da nema dovoljno discipline da se time bavi profesionalno ceo život i posvetio se muzici.

Erik Klepton – asistent zidara

foto: Profimedia

Kada je izbačen iz umetničke škole 1961. godine, Kleptonu je rečeno da mora da radi sa svojim dedom ako želi i dalje da živi u njegovoj kući. O tom periodu kaže da je bio težak, ali da ga se rado seća, jer ga je to naučilo da u životu treba uvek da učini najbolje što može i da nikad ne odustaje pre nego što završi nešto što je započeo.

Džon Bon Džovi – domar

foto: Profimedia

Kada je imao 17 godina, Džon Fransis Bondžovi Mlađi zaposlio se kao domar u studiju svog rođaka. Svoje prve muzičke snimke napravio je baš tamo, u pauzi između čišćenja podova, a u pitanju su božićni tonovi sa tematikom Ratova zvezda. Džon je nasnimio i mnoge druge pesme u tom studiju, a kasnije je objavljena i kompilacija njegovih ranih radova.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs