Najveći hitovi

Rekorder: Grupa "Kvin" prodala 6 miliona kopija istog albuma

Prva kompilacija najvećih hitova legendarne grupe "Greatest hits" iz 1981. koja sadrži pesme poput "We Will Rock You" i "Bohemian Rhapsody", već je godinama unazad najprodavaniji album u Velikoj Britaniji
Muzika
12:20h Autor:
Rekorder: Grupa "Kvin" prodala 6 miliona kopija istog albuma
Foto: Beta

Britanska rok grupa "Kvin" upisala se u istoriju britanske muzičke top liste kao prva koja je prodala šest miliona kopija istog albuma.

Kako prenosi BBC, prva kompilacija najvećih hitova legendarne grupe - "Greatest hits" iz 1981. koja sadrži pesme poput "We Will Rock You" i "Bohemian Rhapsody", već je unazad nekoliko godina najprodavaniji album u Velikoj Britaniji gde svaka treća porodica poseduje jedan primerak.

"Sjajna, neverovatna vest", bio je komentar gitariste benda Brajana Meja koji se ujedno zahvalio svima onima koji su godinama podržavali grupu. Bubnjar Rodžer Tejlor se, takođe, zahvalio fanovima i naveo da je to "velika čast".

Na drugom mestu najprodavanijih albuma u Velikoj Britaniji je "Gold" švedske grupe ABBA iz 1992. (5,1 milion prodatih izdanja), na trećem "Sgt Pepper"s Lonely Hearts Club Band" Bitlsa iz 1967. (5,1 miliona kopija), na četvrtom Adelin "21" iz 2011. (4.7 miliona kopija), a na petoma "What"s The Story Morning Glory" grupe Oejzis iz 1995. (4,6 miliona kopija).

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs