Hrabrost ili ludost

Hodao na žici između tri oblakodera: Sa povezom na očima i bez bezbednosne mreže! (FOTO, VIDEO)

"Leteći" Nik Valenda je postavio u Čikagu novi rekord u hodanju na žici s najvećim nagibom i novi rekord u hodanju na dosad najvećoj visini sa povezom na očima
Vesti
13:20h Autor:
Hodao na žici između tri oblakodera: Sa povezom na očima i bez bezbednosne mreže! (FOTO, VIDEO)
Foto: Reuters
1 / 5 Foto: AP

Američki akrobata Nik Valenda oborio je čak dva rekorda kada je juče prošetao na žici razapetoj između tri oblakodera u Čikagu, bez bezbednosne mreže.

"Leteći" Valenda je postavio novi rekord u hodanju na žici s najvećim nagibom i novi rekord u hodanju na dosad najvećoj visini sa povezom na očima.

U prvoj polovini svoje tačke, 35-godišnji akrobata je prošetao preko dva bloka zgrada i reke Čikago, hodajući žicom razapetom s nagibom od 19 stepeni između dve kule, a zatim se upustio u drugi, daleko opasniji deo svog podviga: s povezom na očima prešao je preko žice postavljene na vrtoglavoj visini od 151 metar.

Prvu šetnju obavio je za manje od sedam minuta, a drugu za nešto više od minute.

"Stalno se trudim da budem sve bolji u onom što radim i nadam se da ću inspirisate druge da postanu bolji u onom što rade", kazao je Valenda televiziji Diskaveri koja je uživo prenosila njegovu tačku u 220 zemalja.

Prema pisanju Čikago tribjuna, procenjuje se da je oko 50.000 ljudi došlo da vidi Valendu, člana legendarne cirkuske porodice "Leteće Valende". Nik Valenda je prvi čovek u istoriji koji je prešao preko Nijagarinih vodopada i Grand kanjona na čeličnoj žici.

Ostatak fotografija pogledajte u galeriji ispod teksta.

http://www.youtube.com/watch?v=XvzcLs3H5Jk
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs