Prigrlite svog ljubimca

Šta sve mačka leči predenjem: Sjajne blagodeti po zdravlje! (VIDEO)

Vibracije mačjeg predenja kreću se u opsegu od 20 do čak 140 herca što deluje terapeutski na mnoge bolesti
Ljubimci
23:06h
Šta sve mačka leči predenjem: Sjajne blagodeti po zdravlje! (VIDEO)
Foto: Shutterstock

O blagodetima životinja dosta se govori, a macino predenje jedna je od vodećih metoda lečenja koje ove prelepe životinje primenjuju na svojim vlasnicima.

Svesni predivnih efekata koje mačke imaju na ljude, zaposleni u asocijaciji „Animal Care" iz Pakistana napravili su koristan vodič sa informacijama uz koje ćete tačno znati prednosti toga što vam se maca mota oko nogu i onda kada vas to možda nervira.

Mamac za sreću: Figure životinja koje treba da imate u svom domu!

Smanjuje stres

Vibracije koje se stvaraju tokom mačkinog predenja deluju sedativno na nervni sistem ljudi i tako nas umiruju. Na ovaj način smanjuju stres i napetost koje redovno osećamo po povratku sa posla.

8 vrhunskih saveta stručnjaka: Kako da budete lepi i zdravi ovog leta!

Dijagnostika predenjemU svetu su lekari postali sve svesniji „moći" koju poseduju mačke. Naime, nakon niza istraživanja lekari su došli do zaključka da se predenje mačaka razlikuje u trenutku uživanja i u trenutku upozorenja čoveka na određenu bolest. Takođe, postoji potvrđena studija o vrsti predenja koja je drugačija u zavisnosti od bolesti.

Snižava krvni pritisak

Krvni pritisak takođe je stvar koju predenje mačaka može regulisati. Ne kažemo da nju možete koristiti umesto lekova, ali sigurni smo da će dobro uticati na vas.

Jača kostiPrema rečima svetskih ortopeda, frekvencija od 25 - 200 Hz, koju proizvodi mačka tokom predenja, najbolja je za ojačavanje kostiju. Dakle, zaključak izvedite sami.

Smanjuje rizik od infarktaPrema poslednjim istraživanjima kardiologa, vlasnici mačaka imaju 40 od manje rizika da dožive infarkt.

90 srceparajućih sekundi: Pas verno čeka, dok se deda bori za život! (VIDEO)

Uklanja otok i infekcijeStručnjaci takođe tvrde da silina vibracija koju mačke proizvode utiče na ubrzavanje cirkulacije, što doprinosi bržem smanjenju otoka i eliminisanju infekcije iz organizma.

Pozitivno deluje na ligamente i mišićeMnogi profesionalni sportisti primetili su neverovatno pozitivno dejstvo svojih mezimaca u trenucima zamora mišića ili povreda ligamenata i tetiva. Vođeni tim zapažanjem, naučnici su potvrdili ovu pojavu i sada veliki broj sportskih fizioterapeuta preporučuje sportistima da se što više maze sa svojim ljubimcima.

Za kraj, evo i video (i audio!) snimka jednog sanjivog mačka čije će vam predenje momentalno izlečiti sve boljke...

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs