Zanimljivo

10 čudnih stvari koje psi rade

Oni piju vodu iz wc šolje, valjaju se u smrdljivim stvarima, vuku svoj rep, naskaču na sve što mrda
Ljubimci
10:18h Autor:
10 čudnih stvari koje psi rade
Foto: Wikipedia

Bez obzira koliko ih volimo, ali psi rade neke čudne stvari koje se zgade svima, pa čak i velikim ljubiteljima ovih životinja.

Piju vodu iz wc šolje

Psi uživaju da piju vodu iz wc solje više nego iz njihove sopstvene činije. Za njih je to mesto fontana, nepresušni izvor sveže i hladne vode. Ipak, stučnjaci savetuju da držite toalet zatvoren i nedostupan njima jer se mogu zaraziti bakterijama koje se nalaze tamo.

Valjaju se po smrdljivim stvarima

Što je smrad odvratniji ljudima, to ga psi više vole. Ova njihova želja da smrde potiče iz perioda kada su morali da love da bi preživeli i tada su morali da svoj miris zamaskiraju kako ih divljač koju su lovili ne bi osetila.

Jure mačke

Oni koji imaju psa koji voli mačke, moraju da shvate da su ti psi jedinstveni i da većina njih ne voli male mace. Svi psi su lovci u duši, pa stoga oni jure za malim krznenim životinjama jer ih tera poriv duboko u njima. Pošto gradski psi nemaju priliku da vide veverice i ostale male krznene životinje, oni se okreću jurnjavi mačaka.

Nekontrolisano češanje

Ako ga vi češkate on će automatski da vas gura sa svojom šapom. To je radnja koja je refleksna kod njih, jer im je to jedna vrsta odbrane od buva. Ovu metodu veterinari koriste kako bi videli da li oni imaju pravilne reflekse.

"Naskače" na vaše goste

Mnogi vlasnici bi najradije da njihovi psi mogu malo lepše da se ponašaju i da ovu odvratnu naviku izbace iz svog ponašanja. Ali ukoliko imate malog, muškog psa on će se ponašati kao pubertetlija i vi tu ne možete ništa dok njega taj period ne prođe.

Jede travu

Postoje dva razloga zašto psi jedu travu. Jedan je što oni nagonski znaju da im trava pomaže pri probavi, a druga je da bez obzira na medikamente koje uzimaju, oni moraju da jedu ono što njima prija.

Laju na poštara

Nažalost oni poštara registruju kao stranca u uniformi koji se "muva" oko ulaznih vrata njihovog doma. To je zaštitnički poriv da odmah laju.

Ližu vas, druge ljude pa čak i druge životinje

Mnogi vlasnici pasa ovo smatraju "ljubljenjem", ali to je daleko od istine. Lizanjem ih je majka čistila od prljavštine. Psi ližu majčino lice da bi joj rekli da su gladni, a kada odrastu oni tako mogu da vam sugerišu da su povređeni, ili da vam skrenu pažnju na to da je vreme da idu napolje i obave nuždu.

Trče u krug dok ne legnu

Pre prostirki za pse, oni su morali da napravi sami sebi svoje mesto. Tako što su trčkarali u krug oni su repom rasterivali travu i pravili sebi "krevet". Oni su pravili rupu u zemlji u koju su se krili od napadača, od visoke ili niske temperature i td.

Vuku svoj sopstveni rep

Psi, kao i mačke komuniciraju sa svojim repom. Mnogi ljudi smatraju da pas koji vuče svoj rep je srećan pas, ali samo položaj repa može da okarakteriše njegovo raspoloženje. Kada je pas sam kod kuće on će sigurno da vuče svoj rep i na taj način zabavlja sebe.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs