lepe vesti za ljubitelje ovog maestralnog romana

Uskoro ekranizacija ovog čuvenog književnog dela!

Sinovi Garsija Markesa, koji su se ranije protivili ekranizaciji ovog najpoznatijeg dela čuvenog Nobelovca, sada će biti izvršni producenti serije.

Knjige
Autor:
Uskoro ekranizacija ovog čuvenog književnog dela!
Foto: Profimedia

Netfliks je uspeo da ostvari nešto za čim desetine filmskih producenata žude već pola veka: prava na knjigu Sto godina samoće, maestralni roman Gabrijela Garsije Markesa, koji je on decenijama sumnjao u to da njegovo remek-delo može da funkcioniše na velikom ekranu.

Rodrigo i Gonsalo Garsija, sinovi poznatog pisca, prihvatili su da platforma pretvori klasik njihovog oca u seriju. Biće na španskom jeziku, da bi se do kraja ispoštovao zahtev nobelovca, ali i interes Netfliksa za pokretanje još jednog velikog projekta na španskom jeziku nakon serije Narcos ili filma Roma.

Netfliks garantuje da u opticaju biti samo latinoamerički glumci i da će se serija snimati u Kolumbiji. "Znamo da će to biti čarobno i važno za Kolumbiju i Latinsku Ameriku, ali roman je univerzalan", izjavio je za Njujork Tajms Fransisko Ramos, potpredsednik ove produkcijske platforme na španskom jeziku.

Rodrigo i Gonsalo Garsija, sinovi čuvenog nobelovca će biti izvršni producenti, iako su se ranije protivili ekranizaciji ovog čuvenog romana.

Roman je objavljen 1967. godine, a u međuvremenu je preveden na 49 jezika i prodat u preko 50 miliona primeraka. Smatra se najpotpunijim književnim delom ovog legendarnog kolumbijskog pisca.

Odlazak velikana: Preminuo nobelovac Gabrijel Garsija Markes

foto: Profimedia

Pripada pokretu pod nazivom boom hispanoameričkog romana, a njegovom uspehu dodatno je doprinelo to što je njegov autor 1982. godine dobio i Nobelovu nagradu (ne za ovo delo, već za čitavo književno stvaralaštvo pisca).

Radnja romana prikazuje sto godina istorije izmišljenog kolumbijskog grada Makondo. Sve to, pisac nam predočava kroz sudbinu sedam generacija porodice Buendija.

Šta još da dodamo, osim da željno iščekujemo ovo ostvarenje!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs