Svaki horoskopski znak ima svoju boju: Ako vam ništa ne ide od ruke, možda je vreme da promenite paletu boja u ormanu

Određene nijanse mogu stimulisati ili umiriti, povećati osećaj sreće ili izazvati osećaj anksioznosti. Na osnovu astrologije, svaki horoskopski znak ima svoje karakteristike, potrebe i energije koje određene boje mogu da podrže ili potisnu

Horoskop
Autor:
Svaki horoskopski znak ima svoju boju: Ako vam ništa ne ide od ruke, možda je vreme da promenite paletu boja u ormanu
Foto: Profimedia

Svakom horoskopskom znaku odgovara određena energija koja se može ojačati ili oslabiti bojama koje nosimo. Boje imaju sposobnost da utiču na naše raspoloženje, emocije, pa čak i na našu sreću. Zbog toga je važno znati koje boje je najbolje izbegavati prema našem horoskopskom znaku.

Ovan: Crna

Ovnovi su poznati po svojoj strasnoj, energičnoj i impulsivnoj prirodi. Njihova vladajuća planeta je Mars, koji simbolizuje moć i agresiju. Ovnovi treba da izbegavaju crnu boju, koja može da uguši njihovu prirodnu živahnost i optimizam.

Umesto crne, trebalo bi da se odluče za svetle i žive boje koje naglašavaju vašu energiju.

Žena, Moda, Crno, Crna haljina, Stil, Sunce, Ozbiljna, Depresija, Tužna
foto: Shutterstock

Bik: Crvena

Bikovi su zemljani znaci kojima vlada Venera, planeta ljubavi i lepote. Njihova prirodna tendencija je ka stabilnosti i udobnosti. Bikovi treba da izbegavaju crvenu boju koja može da izazove nemir i uzbuđenje, što nije u skladu sa njihovom potrebom za mirom i harmonijom.

Radije birajte zelene i braon nijanse koje naglašavaju vašu povezanost s prirodom.

Blizanci: Narandžasta

Blizanci su radoznali, komunikativni i fleksibilni. Merkur, njihova vladajuća planeta, podstiče ih da budu mentalno aktivni i izražajni. Blizanci treba da izbegavaju narandžastu boju, koja može izazvati preteranu stimulaciju i nemir.

Umesto narandžaste, fokusirajte se na nijanse sive, koje promovišu smirenost i jasno razmišljanje.

Rak: Tamnosiva

Rakovi su emotivni, intuitivni i brižni. Vodeni znak kojim vlada Mesec potrebna je sigurnost i stabilnost. Rakovi treba da izbegavaju tamno sivu, koja može povećati osećaj melaholije i nesigurnosti.

Umesto tamnosive, izaberite bele i svetloplave nijanse koje donose mir i unutrašnju harmoniju.

Zgodna žena, Devojka, Grad, Bela haljina
foto: Shutterstock

Lav: Braon

Lavovi su samouvereni, ponosni i vole da budu u centru pažnje. Sunce je njihova vladajuća planeta, simbolizujući vitalnost i energiju. Lavovi treba da izbegavaju smeđu boju, koja može da umanji njihovu prirodnu harizmu i sjaj.

Umesto braon, izaberite zlatnu, žutu i narandžastu, koje naglašavaju vašu toplinu i magnetizam.

Devica: Crvena

Device su analitične, praktične i obraćaju pažnju na detalje. Njihova vladajuća planeta je Merkur, što ih podstiče na racionalno razmišljanje. Device treba da izbegavaju crvenu boju, koja može izazvati preteranu stimulaciju i napetost.

Umesto crvene, izaberite zemljane tonove poput maslinastozelene i braon, koje ističu vašu stabilnost i fokus.

Vaga: Tamnobraon

Vage su diplomatske, estetski orijentisane i traže ravnotežu. Njihova vladajuća planeta je Venera, koja simbolizuje ljubav i harmoniju. Vage treba da izbegavaju tamnobraon, što može doneti osećaj težine i monotono.

Umesto boje zemlje, izaberite pastelne i svetle boje koje naglašavaju vašu ljubav prema lepoti i ravnoteži.

Tamara Kalinić, braon boja
foto: Profimedia

Škorpija: Svetlocrvena

Škorpije su intenzivne, strasne i misteriozne. Njihova vladajuća planeta je Pluton, koji simbolizuje transformaciju i moć. Škorpije treba da izbegavaju jarko crvenu boju, koja može povećati njihov prirodni intenzitet i doneti nemir.

Umesto svetlocrvene, izaberite tamnoljubičastu i crnu, koje naglašavaju vašu dubinu i misteriju.

Strelac: Roze

Strelci su optimistični, avanturistički raspoloženi i otvorenog uma. Njihova vladajuća planeta je Jupiter, koji simbolizuje rast i širenje. Strelci bi trebalo da izbegavaju bebi-roze, koja može izgledati previše mekano i prigušeno za njihov avanturistički duh.

Umesto roze boje, izaberite plave i ljubičaste tonove koji će naglašasiti vašu mudrost i širinu uma.

Jarac: Svetloplava

Jarčevi su ambiciozni, disciplinovani i praktični. Njihova vladajuća planeta je Saturn, koji simbolizuje strukturu i odgovornost. Jarčevi treba da izbegavaju svetloplavu, koja može delovati previše opušteno i neambiciozno.

Umesto svetloplave, izaberite tamne nijanse koje naglašavaju vašu ozbiljnost i odlučnost.

žena, žena u plavoj košulji, plava boja
foto: Shutterstock

Vodolija: Braon

Vodolije su inovativne, nezavisne i humanitarne. Njihova vladajuća planeta je Uran, koji simbolizuje promenu i revoluciju. Vodolije treba da izbegavaju smeđu boju, koja može da ograniči njihovu kreativnost i slobodan duh.

Umesto braon, izaberite električno plavu i srebrnu, koje naglašavaju vašu jedinstvenost i futuristički duh.

Ribe: Žuta

Ribe su sanjive, intuitivne i saosećajne. Njihova vladajuća planeta je Neptun, koji simbolizuje iluziju i duhovnost. Ribe treba da izbegavaju žutu boju, koja može delovati previše stimulativno i uzbudljivo za njihov delikatan prirodni ritam.

Umesto žute, izaberite nijanse morske zelene i plave koje naglašavaju vašu povezanost s elementom vode i duhovnošću.

Stil / 24sedam.rs

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs