Uživaćete

Top 10: Filmovi i serije o kraljevskim porodicama koje morate da pogledate! (VIDEO)

Čak i ako niste preterano oduševljenim temom kraljevskih porodica i neizostavnih intriga koje prate ove priče, sigurno je da ćete na ovoj probranoj listi naići na nešto što bi moglo da vas privuče, a ponešto ćete sigurno i naučiti

Filmovi
Autor:
Top 10: Filmovi i serije o kraljevskim porodicama koje morate da pogledate! (VIDEO)
Foto: Profimedia

Udobno se smestite, pripremite omiljeni napitak i uivajte u najboljim kinematografskim ostvarenjima na temu kraljevskih porodica!

Pored sada već kultnog filma Elizabet iz 1998. godine sa Kejt Blančet i Džozefom Fajnsom, na spisku najboljih ostvarenja o kraljevskim porodicama u poslednjih nekoliko godina našla su se brojni novi filmovi i serije, koje će vas svojom spektakularnom kostimografijom, odličnom glumom i sjajnim kastingom prikovati za ekrane, piše Elle.rs.

Kruna (The Crown)

Radnja prati događaje koji se tiču političkih rivaliteta i romansi za vreme vladavine kraljice Elizabete II, i događaja koji su oblikovali drugu polovinu 20 veka.

Ukoliko još uvek niste pogledali ovu seriju, pod hitno skinite obe sezone! Budite spremni na to da ćete naučiti mnogo o kraljevskoj porodici i istoriji Velike Britanije. Treća sezona iščekuje se sa nestrpljenjem, a jedan od razloga za to je i činjenica da se pojavljuje Helena Bonam Karter.

Filmski vikend maraton: 5 najboljih psiholoških trilera! (VIDEO)

Kraljev govor (The King's Speech)

Priča o kralju Džordžu VI govori o njegovom iznenadnom dolasku na tron i njegovoj nespremnosti za preuzimanje ovog velikog čina, u čemu mu je najviše pomogao specijalni terapeut obučen za održavanje govora.

Kolin Firt i Helena Boham Karter zajedno tumače kraljevski par. Ovaj film je generalno fascinantan, i vrlo brzo ćete uvideti zašto je Firtu doneo Oskara.

Njeno veličanstvo, gospođa Braun (Mrs Brown)

Kada umre muž kraljice Viktorije, ona pronalazi utočište u njenom vernom sluzi gospodinu Braunu, ali njihova veza izaziva skandal i nemire u državi.

U pitanju je klasik. Legendarna britanska glumica Džudi Denč osvojila je Zlatni globus i BAFTA nagradu za ovu ulogu odigranu 1997, a pažnju moramo da skrenemo i na briljantnu glumu Bilija Konolija.

Moda i film: Odri Hepbern i vrhunac mode pedesetih u filmu Smešno lice (FOTO)

Tjudori (The Tudors)

Dramatična serija o vladavini i brakovima pomalo eksentričnog kralja Henrija VIII.

Ko bi rekao da Tjudorovi mogu biti tako seksi. Izdvojićemo samo dva imena -Džonatan Ris Majers i Henri Kavil - nama je to sasvim dovoljno.

Kraljica (The Queen)

Nakon smrti princeze Dajane, kraljica Elizabeta II sukobljva se sa reakcijama koje prate niz novonastalih događaja koje niko nije mogao da predvidi.

Helen Miren tumači lik kraljice, dok Majkl Šin tumači ulogu premijera Tonija Blera. Radnja je smeštena u nedelju koja se dešava nakon smrti najvoljenije princeze, a u filmu se može videti kako se kraljevska porodica snašla sa ovom iznenadnom tragedijom.

Bert Rejnolds: 5 filmova po kojima ćemo pamtiti čuvenog glumca! (FOTO)

Viktorija (Victoria)

Serija se bavi ranim životom kraljice Viktorije, od njene 18. godine kada je prvi put sela na tron, preko njenog ljubavnog života - udvaranja princa Alberta, a potom i njihovog zajedničkog života.

Džena Koleman je fenomenalana glumica, a u seriji je prikazana i druga strana kraljičinog lika, ona ljupkija i toplija, za razliku od one koja ju je najčšće portretisala kao zastrašujuću vladarku.

Druga Bolenova kći (The Other Boleyn Girl)

Priča govori o dve rođene sestre koje su u isto vreme imale aferu sa kraljem Henrijem VIII.

Natali Portman i Skarlet Johanson imaju britanski akcenat i to zvuči krajnje privlačno, otprilike koliko i Erik Bana, koji tumači lik Henrija. Iako je istinitost događaja u filmu pod znakom pitanja, postoji porpilično veliko verovanje da kralj zaista jeste imao vezu sa obe sestre Bolen.

Najstrašniji horori snimljeni po istinitim događajima: Ovi užasi su se stvarno desili ljudima! (VIDEO)

Mlada Viktorija (The Young Victoria)

Dramatizacija turbulentnih događaja tokom prvih pet godina vladavine kraljice Viktorije i neizostavna romansa sa princom Albertom.

Pravo plemstvo pojavljuje se u ovom filmu. Princeza Beatris ima malu gostujuću ulogu, dok je njena majka Sara Ferguson producent.

Vučji hol (Wolf Hall)

Nakon pada kardianala Volseja, njegov sekretar Tomas Kromvel zapada u probleme izdaje i intriga koje kolaju oko kralja Henrija VIII i ubrzo postaje blizak savetnik kralju, stavivši se u vrlo opasnu ulogu.

Vrlo je zanimljivo videti Kler Foj u još jednoj kraljevskoj ulozi. Scene u seriji su prilično brutalne, ali to je i očekivano za vreme vladavine Tjudora.

8 filmova zbog kojih se svaki put ponovo zaljubimo u Pariz! (VIDEO)

Viktorija i Abdul (Victoria and Abdul)

Kraljica Viktorija započinje neobično prijateljstvo sa mladim indijskim službenikom Abdulom Karimom.

Interesantan uvid u manje poznat deo kraljičinog života.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs