pogledajte

Top 5 filmova za 1. januar: Romantični, detinjasti, potpuno neodoljivi! (VIDEO)

Nema lepšeg osećaja kada se probudite 1. januara prirodnim putem, gledate TV i grickate sve ono što ste prethodnih dana pripremali, bez griže savesti

Filmovi
Autor:
Top 5 filmova za 1. januar: Romantični, detinjasti, potpuno neodoljivi! (VIDEO)
Foto: Profimedia

1. Dnevnik Brižit Džouns

Jedan od najlepših filmova koje možete da priuštite sebi u toku onih lenjih prvih dana Nove godine.

Brižit Džouns (Rene Zelveger) je prosečna mlada žena od 32 godine koja se bori sa svojim godinama, težinom, poslom, manjkom kvalitetnih muškaraca u životu i sa svojim mnogim nasavršenostima. Ona donosi novogodišnju odluku da konačno preuzme kontrolu nad svojim životom tako što će početi da vodi dnevnik u kome će uvek pisati samo istinu!

Vatromet će početi onoga dana kada njen jako privlačan šef Danijel Kliver (Hju Grant) pokaže interesovanje za vrcavu gospođicu Džouns. U sve to su upleteni njeni malo neobični prijatelji i jedan poznanik Mark Darsi (Kolin Firt), koji je i ne privlači posebno, a kog nikako da izbegne gde god da se okrene.

Može li žena od 32 godine koja puši, pije i uvek kaže ono što joj padne na pamet naći svoje mesto u svetu, kao i čoveka svog života?

2. Kada je Hari sreo Sali

Priča počinje kada dvoje stranaca, koji su upravo diplomirali na čikaškom univerzitetu, zajedno putuju od Čikaga do Njujorka, gde bi trebalo da počnu samostalan život. Tokom puta, njih dvoje razgovaraju o svojim životima i zaključuju da je nemoguće da muškarac i žena budu samo prijatelji.

Oni konačno stižu u Njujork i svako kreće svojim putem. Nekoliko godina kasnije sreću se u avionu i Hari (Bili Kristal) otkriva da je oženjen. Zatim se opet posle nekoliko godina sreću u knjižari i Seli (Meg Rajan) saznaje da je Hari razveden.Od tog trenutka njih dvoje postaju prijatelji, a bliskost rezultira time da se njihovi najbolji prijatelji upoznaju i zaljube. Tokom jedne novogodišnje noći, Hari i Seli će morati da se suoče sa osećanjima koje gaje jedno prema drugom...

3. Seks i Grad

Nervozan, duhovit, smeo, seksipilan... televizijski megahit!

Sara Džesika Parker tumači ulogu Keri Bredšo, kolmunistkinje koja vodi hroniku o seksualnim navikama gomile, aktuelne i užasno neurotične neudate žene sa Menhetna – koja kreće od sopstvenog iskustva traganja za ljubavlju u velikom gradu. Kim Ketrel,Kristin Dejvis i Sintija Nikson su opet tu u svojim ulogama Kerinih najboljih drugarica, saučesnica i osoba od poverenja, Samanta, Šarlot i Miranda.

4. Božić Čarlija Brauna

Da li uopšte možete da razmišljate o ovom filmu a da u glavi ne čujete muziku iz njega? Ovaj animirani klasik ne samo da budi nostalgiju već je i verovatno prvi film koji nas je učinio izloženima činjenici da je Božić komercijalizovan – i da i mala jelka može biti savršena.

5. Holidej In

Za kraj – jedan večni klasik! Bing Krosbi, Fred Aster i Mardžori Rejnolds ulepšaće vam današnji dan. Radi se o filmu koji donosi priču o malom hotelu koja je otvoren samo i isključivo za praznike i koja spaja nespojive ljude. Mnogo slavlja i divne muzike čeka vas u ovom filmu.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs