Od tinejdžerskog srcelomca do ozbiljnog glumca

Džerad Leto kao transvestit (FOTO)

Da bi ušao u lilk, glumac priča da je najpre počeo da se druži sa transvestitima, a potom i da smrša neverovatnih 20 kilograma
Filmovi
08:28h Autor:
Džerad Leto kao transvestit (FOTO)
Foto: AP

Nakon što je od holivudskog srcolomca prerastao u ozbiljnog glumaca, da bi se ubrzo potom oprobao i u rok muzici, Džared Leto je prihvatio svoj dosad najveći izazov - da igra transvestita zaraženog HIV-om u filmu "Dalas Bajers Klab" koji danas ulazi u američke bioskope.

U ovom ostvarenju, snimljenom po istinitoj priči, 41-godišnji glumac tumači lik transeksualne žene Rejon zaražene HIV-om koja pomaže homofobnom narkomanu Ronu Vudrafu (igra ga Metju Mekonahi) u krijumčarenju lekova za obolele od side. Leto, koji se proslavio 1990-ih ulogom Džordana u seriji "Moj takozvani život", da bi potom glumio u seriji filmova kao što su "Borilački klub", "Rekvijem za san" i "Soba panike", nedavno je glumačku karijeru zamenio muzičkom, pevajući u rok bendu "30 Seconds to Mars".

Glumac, kome je Rejon prva uloga u poslednjih pet godina, razgovarao je sa novinarom Rojtersa o tome šta ga je potstaklo da se vrati filmu i šta je naučio o Holivudu baveći se glumom i muzikom. Na pitanje šta ga je navelo da se posle uspešne karijere u muzici, kojoj je unazad nekoliko godina posvetio svo svoje vreme, vrati glumi, Leto je odgovorio da se zaljubio u Rejon.

"Zavela me je ideja da oživim Rejon. U njoj sam video beskrajno milog, zabavnog, velikodušnog sanjara, i nisam mogao da odbijem", naveo je glumac.

Na konstataciju da je sebe podvrgao ekstremnoj transformaciji - smršao je 20 kilograma, Leto je istakao da je to bila jedna od njegovih najzahtevnijih rola, kako fizički tako i emocionalno, ali da je želeo da ode do krajnjih granica izdržljivosti.

"Najpre sam počeo da se družim sa transvestitima, da se upoznajem sa njihovom kulturom. Potom su usledili drugi izazovi kao što su boja glasa, naglasak, pokreti. A zatim su došle štikle, depiliranje tela, čupanje obrva, gubitak kilaže. Da, bilo je dosta toga, ali je to bilo neverovatno i fascinantno iskustvo", kazao je on.

Gubitak kilaže je opisao kao brutalan, ali neophodan čin kako bi bolje ušao u lik.

"To je uticalo na način na koji hodam i govorim, na način na koji se ljudi ophode prema meni kao i na način na koji se osećam", objasnio je on.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs