Duhovito

Sve zarad dobre zabave: Predsednik holandske banke kao transvestit (FOTO, VIDEO)

Kako bi korporativni govor učinio zanimljivijim, predsednik jedne holandske banke se obratio zaposlenima obučen kao transvestit, a predstavio se kao svoja "sestra" Prisila, vlasnica bordela
Zanimljivosti
04:14h Autor:
Sve zarad dobre zabave: Predsednik holandske banke kao transvestit (FOTO, VIDEO)
Foto: Printscreen / Youtube

Gerit Zalm, predsednik holandske banke ABN Amro, pokušao je novi pristup kako bi korporativne govore učinio interesantnijim: zaposlenima se obratio obučen kao transvestit, u svetlo plavoj haljini, zlatnim rukavicama i perikom na glavi.

Bivši holandski ministar finansija pojavio se na skupu u liku svoje "sestre" Prisile, vlasnice bordela, objasnivši da bi bankarski radnici mogli puno da nauče od "nje".

- Gde se denulo ono "mušterija je uvek u pravu" koje je važilo vekovima? Taj moto je i dalje na snazi u mojoj branši. A banke su tek nedavno čule za njega - kazao je Zalmov alter ego.

Prisila je objasnila da ju je njen brat držao u tajnosti jer je ljubomoran na njene preduzetničke sposobnosti kao uspešne vlasnice javne kuće, dok je on samo jedan od zaposlenih, i to u državnoj banci.

- Voleo bi on da se bavi mojim poslom, ali nema potencijala za to - istakla je Prisila i dodala da "banka može puno da nauči od njene kompanije".

Video snimak Zalmovog govora pregledan je više od 130.000 puta od kada se našao na internetu.

Objasnivši Zalmov "performans", portparol ABN Amro izjavio je da banka ima tradiciju kabaretske šale i da zaposleni organizuju ovakve zabave od 2005. godine.

- Zalm uvek održi uvodni govor, a pošto je sve u duhu kabarea, zabavno je i šaljivo - naveo je on, dodajući da je prethodnih godina predsednik banke držao govor prerušen u vlasnika cirkusa ili svog fiktivnog brata.

- Ova vrsta kabaretske zabave je tipična za Holanđane i savršeno se uklapa u holandski smisao za humor - rekao je portparol banke.

Zalm je postao predsednik upravnog odbora banke 2009. godine.

Pogledajte video:

http://www.youtube.com/watch?v=w2dvJGc8uL8
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs