Obavezno pogledati

Najveće filmske ljubavne priče: One nikog nisu ostavile ravnodušnim (VIDEO)

Pripremite spisak za vikend ili letnji odmor i uživajte u ovim naslovima koji će dugo ostati sa vama
Filmovi
17:22h Autor:
Najveće filmske ljubavne priče: One nikog nisu ostavile ravnodušnim (VIDEO)
Foto: Profimedia

Nije nam lako kada radnja filma krene u pravcu koji ne želimo, pa se do samog kraja nadamo da će se naši likovi negde sresti izljubiti i izgrliti.

Svi smo mi negde romantični, neko više, neko manje, ali teško je ostati imun na lepo ispričanu ljubavnu priču.

Nju delimo sa partnerom, majkom, najboljim drugaricama i to je nešto što ostaje, sećanje na prvi put kada smo gledale taj neki nama sada već poseban film. Zato mu se i vraćamo. Ima onih toliko jakih, da nam se svaki put čini kao da je prvi.

Davno zaboravljeni skandali zlatnog Holivuda: Pobačaji, ubistvo, žrtve roditelja! (FOTO)

Donosimo vam listu nekih nezaobilaznih naslova kada su ljubavni filmovi u pitanju, iako ste neki propustili, odvojite vreme, sklupčajte se uz nekog voljenog i uživajte.

1. Beležnica

Jeste li pogledale film Bečežnica? Ako niste odmah ga stavite na listu filmova koje morate pogledati. Predivna priča sa Rajanom Goslingom i Rejčel MekAdams u glavnim ulogama, mladom paru čiju ljubav prekidaju rat i njeni roditelji. Čitavu priču iz stare beležnice prepričava stari Noa ženi koja je smeštena u dom za starije i nemoćne. Priča koja će vas ostaviti bez daha.

Velika ljubav Alena Delona: Životna priča glumice neverovatne harizme i lepote (FOTO)

2. Moja Afrika

Proglašena jednom od najlepših epskih ljubavnih priča na velikom ekranu,drama koja je nastala po istinitoj priči i koja se dešava u prelepoj Keniji. Glavne uloge su ovekovečili Meril Strip I Robert Redford.

Ovakvu strast samo je smrt mogla da rastavi: Ceo svet i dalje pamti najlepšu ljubavnu priču!

3. Devojka koju sam voleo

Dovoljno je samo reći Barbara Strajsend i Robert Redford. Turbulentna ljubavna priča prgave Kejti i prevrtljivog Habela. Dve potpuno različite ličnosti i njihovi različiti pogledi na svet. Pasivan Habel i aktivistkinja Kejti pokušavaju pronaći zajednički pogled na svet. Film koji će vas rasplakati i raznežiti. Ponekad ljubav nije tako jednostavna kako se čini…

Smatrali je praznoglavom plavušom: Tragičan kraj natrposečno inteligentne glumice! (FOTO, VIDEO)

4. Prohujalo s vihorom

Ljubavna drama o razmaženoj, ali predivnoj Skarlet koja se udaje bez ljubavi kada joj Ešli u kojeg je zaljubljena ne uzvrati ljubav. Ipak, njen muž ubrzo gine u ratu, a Skarlet nastavlja s turbulentnim životom. Ponovo se udaje iako i dalje mašta o Ešliju. Poslednji njen suprug Ret svestan je da ona i dalje mašta o Ešliju ali trpi jer je ludo voli. Nakon smrti njihove kćeri Ret je napušta, a Skarlet postaje svesna da ga je zapravo volela. Vivijen Li ii Klerk Gebl u ulozi života.

5. Sjaj u travi

Kanzas, kasne dvadesete godine prošlog veka. Prelepa ali siromašna srednjoškolka Wilma Din Lumis zaljubi se u Bada Stempera, popularnog sina najmoćnijeg bogataša u gradu, prekaljenog biznismena koji je navikao da stvari idu po njegovom. Bud voli Dini, ne uzvraća joj osećaje dovoljnom snagom i ne tretira je onako kako bi ona želela. Njena majka opsednuta je idejom da je do braka sačuva "čistom i neokaljanom ", jer su i nju odgajali u strogo religioznom duhu i uverili je da je seks samo reproduktivna nužnost. Bad se polako umara od toga što stvari ostaju samo na poljupcima, a da sve bude gore, Stamper svom sinu jasno jasno daje do znanja da će morati oženiti Dini ako ostane trudna i savetuje mu da potraži drugačiju vrstu devojaka. Prelepa Natali Vud i još lepši joj partner, Voren Biti.

U svakoj je tražio svoju majku: Slavni zavodnik nije znao sa ženama, a imao je 5 brakova! (FOTO)

6. Planina Broubek

Priča počinje jednog jutra, šezdesetih u konzervativnim predelima Vajominga kad se ćitljivi rančer Enis Del Mar i rodeo kauboj Džek Tvist susreću na dogovoru za posao kod lokalnog rančera. Do tog trenutka obojica su bili prilično uvereni u to da su stalan posao, žena i deca sve što žele od života. Uloga koja je proslavila pokojnog Hit Ledžera.

7.Velika Očekivanja

Pustio je svojoj žudnji da mu postane sudbina i shvatio kako se velika očekivanja nekada stvarno ispune. U tihom gradiću na Floridi živi mladi Fin Bel zajedno sa svojom sestrom Megi i ujakom Džoom. Iako jedva preživljavaju, Fin uživa u svom životu i vreme provodi slikajući. Radeći na imanju poludele Nore Dinsmor, Fin upoznaje njeznu nećaku Estel, u koju se odmah zaljubi. Međutim, Estel napusti Floridu bez pozdrava, a očajni Fin svoje snove odluči promeniti putovanjem u Nju Jork. Tamo će doživeti mnogo toga čemu se nije mogao nadati, ali i shvatiti kako se život nikada ne odvija onako kako mi to očekujemo. Prelepa Gvinet Paltrou u ulozi Estel i Itan Hok u ulozi mladog Fina.

Misterija tragične smrti popularne glumice: Svi se pitaju ko je bacio sa broda! (FOTO)

8. Kazablanka

Pravi klasik u rangu romantičnih filmova. Ljubavna priča smještena u drugom svetskom ratu u Maroku. Ljubavni trougao između Ilse, Viktora i Rika. Ilsa i Rik su ljubavnici iz prošlosti koji su ponovnim susretom probudili stare strasti. Rikove odluke pokazuju kako je ljubav jača od mnogih drugih stvari u životu. Ingrid Bergman i večiti šmeker Hemfri Bogart u ljubavnom zanosu.

9. Mostovi okruga Medison

„Imala sam misli o njemu s kojima nisam znala što bih, a on je sve do jedne pročitao. Ponašala sam se kao sasvim druga žena, no nekako sam bila više svoja nego ikada.“

Dirljiva romantična priča o aferi usamljene domaćice čiji dnevnik pronalaze njena deca nakon njene smrti. Iako je romansa trajala samo 4 dana, ostavila je na njoj neizbrisiv trag. U glavnim ulogama su Klint Istvud i Meril Strip. Ne treba reći ništa više?

10. Večiti sjaj besprekornog uma

Momak upoznaje devojku. Zaljube se jedno u drugo. Devojci dosadi momak. Devojka odlučuje da izbriše iz mozga sve uspomene na momka u neobičnom psihijatrijskom eksperimentu. Kada sazna za to, momak pristaje na isti eksperiment. Kejt Vinslet i Džim Keri pojavljuju se u ulogama koje bez sumnje zauzimaju posebno mesto u njihovim karijerama. Potraga po sećanjima do trenutaka ljubavi i sreće u vreme prvih dana veze potresno je iskrena i dirljivo romantična.

Bio je 23 godine stariji od nje: Nije mogla ni da zamisli da će je ostaviti i to na ovaj način!

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs