Šta se zaista dogodilo i da li se moglo sprečiti

Lauš: Film o Žarku Lauševiću

Film se bavi radom harizmatičnog glumca, stradanjem i eventualnim vaskrsnućem jednog umetnika. Njegov lik u igranim delovima će tumačiti njegov kolega sa klase Andreja Maričić
Filmovi
16:54h Autor:
Lauš: Film o Žarku Lauševiću
Foto: Kurir / Zorana Jeftić

Debitantski film rediteljke i scenaristkinje Branke Bešević Gajić o životu glumca Žarka Lauševića Lauš premijerno bi trebalo da bude prikazan u februaru naredne godine u centru Sava.

Lauš je film koji se na dokumentaristički način bavi istinitim događajima i fenomenom ličnosti umetnika Žarka Lauševića. Kroz naraciju, igrane delove, sećanja kolega, prijatelja, korišćenjem postojećeg arhivskog materijala i citiranjem određenih delova iz knjige Godina prođe, dan nikad, koju je umetnik napisao za vreme svoje najteže životne etape, predstavljamo njegovu sudbinu i jedan dokument vremena.

Cilj ovog projekta je oslikati život jednog harizmatičnog glumca izuzetne karijere, koji je u jeku najvećeg uspeha nestao sa scene kao posledica bahatosti jednog prevrtljivog vremena.

Film se bavi Lauševićevim radom, umetničkom crtom, stradanjem i eventualnim vaskrsnućem jednog umetnika. Njegov lik u igranim delovima će tumačiti njegov kolega sa klase Andreja Maričić.

Prva klapa je pala u aprilu mesecu ove godine, a poslednje scene ovog filma biće snimane u Centralnom zatvoru u Beogradu.

Ovim projektom, kako se dodaje u saopštenju, otkriva se publici šta se zaista dogodilo, da li se moglo sprečiti i šta je uzrok svega toga.

U filmu igraju: Branislav Lečić, Slavko Štimac, Dragan Bjelogrlić, Nikola Kojo, Irfan Mensur, Slobodan Ćustić, Marko Baćović, Andreja Maričić, Miroslav Lekić, Ljiljana Blagojević, Svetislav Goncić, Toma Fila, Mihajlo Bakrač, Borka Pavićević, Jovan Ćirilov, Svetozar Cvetković, Lidija Pletl, Olivera Ježina, Radoslav Milenković i drugi.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs