Film za danas: Niske strasti (1992)

U skladu sa današnjim vrelim danom, predlažemo vam jedan od najvrelijih naslova iz poslednje decenije 20.-og veka. Film u kojem je seks idealno povezan sa nasiljem i intrigom, i još idealnije uokviren patološkim i poremećenim.
Filmovi 25.04.2013. - 14:04h

Ako se za jednu scenu može reći da je popularnija i od samog filma čiji je deo, onda je to svakako slavna scena ispitivanja zanosne Katrin Tramel (Šeroun Stoun) u prvom delu Niskih strasti.

 

Da nasilje, seks i lepa žena predstavljaju najbolju ‘’reklamu’’, dokazala je pomenuta krimi-drama u kojoj je Šeron Stoun (Sharon Stone) stekla status seks simbola, Majkl Daglas (Michael Douglas) potvrdio titulu holivudskog zavodnika, a sam film zaradio toliko, da se svrstava među najprofitabilnije filmove 90-ih godina prošlog veka.

 

Kontroverznost, koju je ostvarenje samo po sebi nosilo usled svoje opipljive tematike, pospešena je neumesnim poigravanjem sa seksualnošću glavne junakinje i nespretnim povezivanjem pojma biseksulanost sa negativnoću Katrininog lika, što će naići na oštru kritiku i javnu osudu. Ipak, sve će ostati u senci zavodljive bele haljine, koju će Šeron Stoun nositi u pomenutoj sceni ispitivanja. Biće to jedan od najupečatljivijih filmskih momenata poslednje decenije 20. veka, a sama haljina biće uvrštena u top 10 najlepših odevnih komada filma, ikada. U martu 2006. godine pojaviće se drugi deo Niskih strasti, koji će biti ništa više od bledog pokušaja da se oživi kultnost prvog dela.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...