Prate je duplo mlađe koleginice, kao i bivša supruga njenog partnera

Forbs: Anđelina Džoli najplaćenija holivudska glumica

Iako je sve ređe viđamo na velikom platnu, Džolijeva spada u red glumica koje mogu da traže i više od 15 miliona dolara po ulozi
Filmovi
20:34h
Forbs: Anđelina Džoli najplaćenija holivudska glumica
Foto: Reuter

Anđelina Džoli (Angelina Jolie), koja trenutno radi na filmu Melficent (Maleficent), koji stiže narednog leta, najplaćenija je holivudska glumica sa prošlogodišnjom zaradom od 33 miliona, procenjuje magazin Forbs.

Na drugom mestu je oskarovka Dženifer Lorens (Jennifer Lawrence) sa 26 miliona dolara, a na trećem prošlogodišnja kraljica liste, Kristen Stjuart (Kristen Stewart, Sumrak) sa zaradom od 22 miliona dolara.

"Holivud se nije krio od Džolijeve. Ona je i dalje jedna od nekoliko glumica koja može da traži više od 15 miliona dolara za odgovarajući film, kao što je slučaj sa Diznijevom verzijom Uspavane lepotice", navodi magazin.

Džoli, 38, je ranije ove godine šokirala svet obelodanivši da je imala preventivnu dvostruku mastektomiju.

Na četvrtom mestu liste najplaćenijih je Dženifer Aniston (Jennifer Aniston) sa 20 miliona dolara dok je Ema Stoun (Emma Stone) na petom sa 16 miliona dolara.

Forbs listu sastavlja uzimajući u obzir izveštaje agenata, menadžera i drugih stručnjaka iz industrije zabave kako bi procenio zarade glumica od juna 2012. do juna 2013.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs