Sujeverje, slučajnost ili nešto treće?

Zvezde i prokletsvo julskih venčanja

Od Breda i Džen do Džesa i Sandre, saznajte koji su parovi izrekli sudbonosno DA u julu, mesecu koji je poguban po holivudske brakove
Celebrities
19:26h
Zvezde i prokletsvo julskih venčanja
Foto: AP

Jul označava tople dane, raskošnu prirodu i letnje haljine. Postoji puno razloga zbog kojih mnogi parovi staju na ludi kamen baš u ovom mesecu, ali ukoliko ste holivudska zvezda ili deo svetskog džet seta, razmislite dvaput pre nego zakažete venčanje iz bajke u 7. mesecu. Predstavljamo vam najpoznatija julska venčanja, koja su se završila neslavno.

Princ Endrju (Prince Andrew) i Sara Ferguson (Sarah Ferguson) su se venčali 23. jula 1986. godine. Predivno kraljevsko venčanje je palo u zaborav nakon što je par nakon samo 6 godina odlučio da se rastane. Iako je razvod finilaziran tek 1996. godine, Sara Ferguson je prljav veš iz kraljevske kuće podelila sa medijima, te se niko više ne seća da su ovo dvoje ljudi nekada bili mladi i zaljubljeni.

Bilo je to bajkovito venčanje, koje je dalo nadu mnogim ženama prosečnog izgleda da će naći princa, koji baš tako izgleda. Šarmantni princ je, naravno, Bred Pit (Brad Pitt), a njegova mlada je bila Dženifer Aniston (Jennifer Aniston). Venčanje je proglašeno događajem milenijuma, a održalo se 29. jula 2000. godine, na intimnoj ceremoniji u Malibuu.

Nakon 4 godine, Bred je otišao na snimanje filma Gospodin i gospođa Smit, sa fatalnom Anđelinom Džoli (Angelina Jolie). Bred i Anđelina su započeli vezu, koja i danas traje, a razvod Anistonove i Pita je zvanično okončan 2005. godine.

Prokletsvo venčanja u julu nije razbio ni romantični Pariz, u kom su se Eva Longorija (Eva Longoria) i Toni Parker (Tony Parker) zakleli na večnu ljubav. Bilo je to 7. jula, 2007. godine. Samo 4 godine kasnije usledio je razvod koji je šokirao Holivud. Eva i Toni su izgledali zaljubljeno, imali su uspešne karijere i činilo se da je brak na stabilnim nogama. Ipak, Toni se pobrinuo da ova se ova ljubavna priča završi neverstvom, a Longorija je dostojanstveno podnela zahtev za razvod. Zgodna glumica je otvoreno govorila o svom braku, ali nije dozvolila da postane očajna domaćica, već je uz podršku prijatelja završila fakultet, nastavila borbu za prava Latino žena, a trenutno radi kao priducent serije Devious Maids.

Kada govorimo o ljubavnom životu Dru Barimor (Drew Barrymore), ne možemo za sve neuspehe da krivimo samo mesec jul. Ipak, brak sa Tomom Grinom (Tom Green) delovao je obećavajuće. Grin je Barimorovu zaprosio jula 2000. godine, a par se venčao godinu dana kasnije. Brak je okončan nakon manje od godinu dana, iz čega možemo da zaključimo da bi ovom paru bilo bolje da su ostali verenici.

Slično Evi Longoriji, njena koleginica, Sandra Bulok (Sandra Bullock), zatražila je razvod nakon što se je suprug uhvaćen u prevari. Džesi Džejms (Jesse James) i Sandra Bulok su se venčali 16. jula 2005. godine, a brak je zvanično trajao 5 godina, iako je Džejms počeo da švrlja i to javno, već nakon 3. godine. Sandra je za Vanity Fair izjavila da je na brak gledala kao na smrtnu kaznu. Verovatno nije ni sanjala koliko poniženja će joj doneti prvi suprug.

Omiljena Playboy zečica i najpoželjnija čuvarka plaže, Pamela Anderson (Pamela Anderson), uspela je da se u julu veri, venča, a zatim nakon samo nekoliko meseci i razvede. Venčanje sa Kid Rokom (Kid Rock) je trajalo kratko, ali su uspeli da održe čak 3 ceremonije: jednu u Sen Tropeu, zatim na Beverli Hilsu i na kraju, u Nešvilu.

Julsko venčanje vam neće doneti samo razvod, već i ne baš uobičajne situacije pri razdvajanju od supruga. Hju Hefner (Hugh Hefner) i Kimberli Konard (Kimberly Conrad) su se venčali 1. jula 1989 godine, a iako su se rastali 1998., Kimberli je živela pored Hjua, zajedno sa njihovom decom, sve do zvaničnog razvoda 2010. godine. Veći deo braka su proveli praveći dogovore oko podele imovine.

Ovo nisu jedi parovi čiji brakovi su započeli u julu, a kojima je razvod bio neminovan. Glumica Tori Speling (Tori Spelling), pevačica Avril Lavinj (Avril Lavigne), Džejms Van Der Bik (James Van Der Beek), zvezda serije Dawson's Creek, su samo neka od stotine imena koje su mnogima najlepšem mesecu godine dali epitet ukletog. Planirate venčanje? Za svaki slučaj, preskočite juli.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs