Novo poglavlje u karijeri

Natali Portman u režiserskim vodama

Čuvena američka glumica Natali Portman režiraće film u Izraelu, u kome će, takođe, i glumiti
Filmovi 24.07.2013. - 13:35h Autor: Tanjug
Foto: Reuters


Portmanovoj (Natalie Portman)
je Jerusalimski filmski fond odobrio 2.550.000 šekela, oko 540.000 dolara,za filmsku adaptaciju autobiografije izraelskog pisca Amosa Oza, Priča o ljubavi i tami. U knjizi se govori o mentalnoj bolesti njegove majke i pokušajima oca da joj pomogne.

 

Sve se događa u 40-im godinama, a Portmanova je rekla da već dugo želi da režira i glumi u nekom filmu, koji bi bio sniman po Ozovim delima. Očekuje se da bi snimanje moglo početi u januaru, a ona će glumiti majku pisca, koja je izvršila samoubistvo. Glumica je inače rođena u Izraelu i dobila je Oskara za ulogu u filmu Crni labud 2011. godine.

 

Ona je režirala, po svom scenariju, jedan kratak film i segment omnibus filma Njujork, volim te. Natali Portman inače tečno govori hebrejski i već je glumila u izraelskom filmu režisera Amosa Gitaja, Slobodna zona 2005. godine.

 

Nakon što je završila studije na Harvardu, provela je nekolko meseci studirajući na Hebrejskom univerzitetu u Jerusalimu.

 


Portman je udata za koreografa Bežama Milpjea (Benjamin Millepied) s kojim je radila u filmu Crni labud i imaju sina Alefa, što je prvo slovo izraelske azbuke, alefbet.

 

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...