Uteha za ostanak kod kuće

6 razloga da ne idete na letovanje

Iako je sezona letovanja i euforija uveliko traje, mnogi će se, pak, odlučiti da ne spakuju kofere već leto provedu u svom gradu. Otkrivamo neke zanimljive i šaljive razloge da ne odete na putovanje
Destinacije
17:12h
6 razloga da ne idete na letovanje
Foto: Thinkstock

1. Ograničeno vreme

Dve nedelje, ili još češće 7 do 10 dana planiranog odmora, nikako vam nije dovoljno da ispunite sve što ste planirali. Samo što ste pronašli omiljeno mesto na plaži, super povoljan restoran sa hranom, najbliži market i najbolji bar sa osvežavajućim koktelima, već je vreme da se vratite kući. Ne znate da li ste pošli ili došli, a do sledećeg letovanja, opet čekanje od godinu dana.

2. Neumorni turisti

Ukoliko živite u jednom od gradova koji spadaju u zanimljive turističke destinacije, znaćete o čemu je reč. More turista koji neumorno šetaju ulicama, znatiželjno zadržavajući pogled na svakom ćošku vašeg grada, galameći u bilo koje doba dana ili noći, tipična su slika za grad koji spada u listu "top mesta koja morate posetiti". Međutim, gde god da putujete i vi se nalazite u ulozi turiste. Zato, ako vama posetioci idu na živce, onda je jedino fer da ne budete jedan od njih.

3. Kućni ljubimac

Najzad, tu je i vaš voljeni ljubimac. Vi na vratima sa koferom u ruci, a on sedi gledajući pravo u vas tužnim očima u rukama vašeg komšije. Da umeju da pričaju, vaš četvoronožni prijatelj bi vam rekao hiljadu i jednu reč na hiljadu i jedan način kako ste smeli da se usudite da ga ostavite u tuđim rukama na račun svog uživanja u plaži i koktelima

4. Pričljivi stranci

Taman ste zauzeli svoje mesto do prozora i rešili da se opustite nakon ko zna koliko sati čekanja, osoba koja sedi do vas je toliko željna da vam ispriča svoju životnu priču. Želeli vi to ili ne, neka umerena doza pristojnosti vam ne dozvoljava da budete drski i okrenete nezainteresovano glavu. Čuvena fraza da je "svet toliko mali" može vam dodatno začiniti razgovor. Baš ta druželjubiva osoba može biti sestra od dalje tetke vašeg bivšeg dečka. Nije nemoguće!

5. Čekanje

Kod svih putovanja, a naročito onih koja podrazumevaju prelazak granice, i to bilo da putujete kolima ili autobusom, čekanje je nezaobilazna pojava. Stajanje na granici, u redu za toalet, ispred kase u radnji, gde god, zahteva puno strpljenja i živaca. Krajnja stanica vam deluje nedostižno. Ukoliko se opredelite za putovanje avionom, situacija je slična. Čekanje u redu na čekiranje, let koji kasni ili je odložen, kao i nrezaobilazan red na prolazak kroz gejt. I na kraju, čeka vas cela ta procedura u povratku.

6. Nimalo bezazlen tošak

Kada računate koliko će vam novca trebati za letovanje, morate računati i na same pripreme. Tu je viza, osiguranje, odeća, kreme, sitnji detalji (naočare, šešir, marama) i spisak može biti i te kako dug. Ukoliko niste sigurni da vam se zaista ide na put, dobro razmislite, možda bi vam neka druga vrsta odmora ili rekreacije u svom gradu više prijala.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs