Povratak nestašnog glumca

Čarli Šin se vratio na veliko platno

Roman Kopola,sin Frensisa Forda Kopole, je srećan sto je pomogao prijatelju, ali nije zadovoljan situacijom u filmskoj industriji, o kojoj su već govorili Stiven Sodenverg i Majkl Daglas
Filmovi
04:20h
Čarli Šin se vratio na veliko platno
Foto: Imdb

Snimanje originalnih filmova u Holivudu je sada toliko teško da je reditelj Roman Kopola (Roman Coppola) morao da pozajmi svoju odeću Čarliju Šinu (Charlie Sheen) za potrebe snimanja njihovog novog filma.

Prošlo je 12 godina od kako je sin Frensisa Forda Kopole (Francis Ford Coppola), brat Sofije Kopole (Sofia Coppola) i rođak glumaca Nikolasa Kejdža (Nicholas Cage) i Džejsona Švarcmana (Jason Schwartzman), režirao svoj prvi film CQ. Kaže da je imao mnogo projekata, ali da nije uspeo da realizuje nijedan.

Nakon dugog odlaganja, Kopola se vratio u režiserku stolicu sa filmom A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III u kome Šin igra glavnu ulogu i to zahvaljujući tome, kako je rekao, što je odustao od tradicionalnih težnji reditelja, kao što su adekvatan budžet i set.

Kopola je izjavio i da je srećan što je u mogućnosti da pomogne svom starom prijatelju Šinu da se vrati filmu.

Šin je igrao u popularnom sitkomu Dva i po muškarca od 2003. do 2011. godine kada je otpušten, što je izazvalo burne reakcije javnosti.

"Svidelo mi se što tako dugo nije snimio nijedan film. Bilo je zabavno ponovo ga predstaviti na velikom platnu", istakao je Kopola.

On je objasnio da je budžet filma veoma skroman, da je zasnovan na privatnim sredstvima, pošto je gotovo nemoguće dobiti finansijsku pomoć u Holivudu.

http://www.youtube.com/watch?v=OWijct7LzAE

"Snimali smo u mojoj kući, Čarli je nosio moju odeću. Radio sam sa svojim prijateljima i rođacima. Koristio sam svoju kancelariju i svoj auto. To je bio jedini način", rekao je Kopola..

A Glimpse Inside the Mind of Charles Swan III se već prikazuje u američkim bioskopima, a radnja se dešava sredinom sedamdesetih godina i prati grafičkog dizajnera koga napušta devojka.

Od 2001. Kopola je bio koscenarista ostvarenja The Darjeeling Limited i Moonrise Kingdom, režirao je muzičke spotove za Mobija (Moby), Fetboj Slima (Fatboy Slim) i Marien Fejtful (Marieene Fatihfull), osnovao producentsku kompaniju i bio producent filma The Bling Ring svoje sestre Sofije.

Kopola je rekao da ne postoji neki određeni razlog zbog koga je napravio dugu pauzu u snimanju filmova, osim možda nedostatka podrške za originalne filmove.

"Pre ću snimiti nekoliko jedinstvenih filmova, nego veći broj prepoznatljivih, što je danas trend", naglasio je reditelj.

Kopola nije prvi koji je skrenuo pažnju na probleme holivudske filmske industrije. Stiven Soderberg (Steven Sodenberg) i Majkl Daglas (Michael Douglas) su na ovogodišnjem Kanskom filmskom festivalu primetili da se glumci, reditelji i scenaristi okreću televiziji kao mestu veće umetničke slobode i lakšeg dolaženja do finansija.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs