Jedan jezivo ubijen, dvojica mučki umrla od raka pankreasa: Kako su preminuli tragični glumci iz čuvenog "Harija Potera"

Ovi poznati glumci iz serijala filmova o "Hariju Poteru", preminuli su na vrlo tragičan način.

Filmovi
13:45h
Jedan jezivo ubijen, dvojica mučki umrla od raka pankreasa: Kako su preminuli tragični glumci iz čuvenog "Harija Potera"
Foto: Warner Bros / 1492 Pictures / AFP / Profimedia

Stotine talentovanih ljudi glumilo je u svetski poznatoj seriji filmova o Hariju Poteru otkako je prvi put nastao 1997. Tragično, nekoliko glumaca serije je preminulo u srceparajućim okolnostima tokom godina - od Alana Rikmana do tragičnog Roba Noksa.

Ser Majkl Gembon bio je poslednji glumac koji je umro. Glumio je jednog od glavnijih likova, direktora Hogvortsa Albusa Dambldora.

Ovde se sećamo svih glumaca Potera koji su tragično umrli, i slavimo magiju koju su nam dali na filmskom platnu.

Ser Majkl Gembon- Profesor Albus Dambldor

Ser Majkl Gambon
foto: Henry McGee / imago stock&people / Profimedia

Ser Majkl Gembon (82) preminuo je u bolnici 2023. godine u septembru, nakon što je dobio upalu pluća, saopštila je tada njegova porodica. "Voljeni muž i otac, Majkl je mirno preminuo u bolnici sa suprugom En i sinom Fergusom pored njegovog kreveta, nakon napada upale pluća", izjavila je njegova porodica.

Proslavljeni glumac je bio primoran da se povuče sa scene nakon što je pretrpeo "zastrašujući gubitak pamćenja". On je to tada opisao kao "srceparajućim", dodajući da više ne može da se seti svojih replika.

Robi Koltrejn- Rubijus Hagrid

Robi Koltrejn
foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ser Majkl je umro godinu dana nakon Robija Koltrejna, koji je godinama igrao čuvara Hogvortsa Hagrida. Robi je umro u 72. godini u oktobru 2022. godine, provodeći svoje poslednje dane u Kraljevskoj bolnici Fort Valej u Škotskoj.

Robi Koltrejn je preminuo zbog sepse, koja je izazvala otkazivanje organa.

Helen Mekrori- Narcisa Melfoj

Helen Mekrori
foto: Profimedia

Glumica Narcise Malfoj, Helen Mekrori umrla je od raka dojke u aprilu 2021. Njen suprug Demijen Luis rekao je u izjavi: "Slomljenog srca saopštavam da je posle herojske borbe sa rakom, lepa i moćna žena Helen Mekrori umrla mirno kod kuće, okružena talasom ljubavi prijatelja i porodice."

Alan Rikman- Profesor Severus Snejp

Alan Rikman
foto: Profimedia

Alan Rikman, koji je igrao čuvenog profesora Severusa Snejpa, umro je odraka pankreasa u terminalnoj fazi 2016. godine, godine koja nam je oduzela toliko poznatih lica. Britanski glumac je igrao Severusa Snejpa sve do njegove emocionalne i nasilne smrti, a takođe je bio poznat po ulogama u filmovima "Stvarna ljubav", "Umri muški" i "Robin Hud: Princ lopova".

Ričard Grifits- Ujak Vernon

Ričard Grifits
foto: FACUNDO ARRIZABALAGA / AFP / Profimedia

Ričard Grifits, koji je igrao ciničnog ujka Vernona je 2013. umro od komplikacija nakon operacije srca. Uprkos tome što je u seriji igrao Harijevog užasnog ujaka, Danijel Redklif, koji je igrao Harija Potera zajedno sa njim, odao je priznanje Ričardu čije su "ohrabrenje, staranje i humor" učinili da gluma bude pravo uživanje.

Rob Noks- Markus Belbi

Rob Noks, 19, zlobno je izboden na smrt 2008. godine, samo tri dana nakon završetka snimanja filma "Hari Poter i polukrvni princ". Roba, koji je u filmu igrao Markusa Belbija, ubo je nožem Karl Bišop pet puta ispred bara u Sidkapu u Kentu. Njegov mlađi brat Džejmi, koji je tada imao samo 17 godina, rekao je da su mu slike ubistva još uvek bile urezane u glavu 2018.

Rodžer Lojd Pak- Bartemi "Barti" Krauč Senior

Rodžer Lojd Pak
foto: Julian Makey / Shutterstock Editorial / Profimedia

Lojd Pak je umro od raka pankreasa u 69. godini 2014. On je glumio Bartemija "Bartija" Krauča Seniora u "Hari Poteru i vatrenom peharu". Njegova sahrana održana je u crkvi Svetog Pavla u Kovent Gardenu. Bio je najpoznatiji po ulozi u čuvenom sitkomu "Mućke".

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs