9 najboljih filmova koje treba pogledati u julu: Ispunite svoje vreme na kvalitetan način uz zagarantovanu zabavu

Donosimo vam listu najboljih filmova koji će vas zabaviti i ispuniti slobodno vreme, bez loših reakcija i rečenice na kraju filma "Kakva je ovo glupost!?"

Filmovi
9 najboljih filmova koje treba pogledati u julu: Ispunite svoje vreme na kvalitetan način uz zagarantovanu zabavu
Foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Leto je uveliko počelo, a to znači da je vreme za opuštanje i uživanciju na odmoru ili kada imamo slobodno vreme generalno. Mnogi će pohrliti na baezn ili neko kupalište i dan provesti tako. No, šta raditi kada padne noć? Tu smo da vam predložimo bioskop!

Leto je pravi trenutak za eskejpizam, odnosno beg od realnosti, i trenutak da se prepustite dobroj priči, akciji, strahu i smehu.

Zato smo za vas izdvojili savršena kinematografska ostvarenja koja vredi pogledati u julu, sada kada bi trebalo da posvetimo više vremena sebi u opuštanju.

Šta pogledati?

DO ZADNJEG DAHA (PREMIJERA 04.jula) Akcija, Triler, Naučna fantastika

Filmovi
foto: BREATHE PRODUCTIONS/PLANET / Planet / Profimedia

Priča prati majku Maju (Hadson) i njenu ćerku (Volis) koje su prisiljene da žive pod zemljom nakon što planeta Zemlja postane neprikladna za život zbog nedostatka kiseonika. Jedino su mogući kratki izleti na površinu zahvaljujući najmodernijem odelu za kiseonik, koje je izradio Majin suprug Darijus (Komon), za koga ona pretpostavlja da je mrtav. Kada se pojavi misteriozni par, tvrdeći da poznaje Darijusa i da zna njegovu sudbinu, Maja s oprezom pristaje da ih pusti u svoj bunker. Ali da li su oni zaista ono za šta se predstavljaju?

ODVEDI ME NA MESEC (PREMIJERA 11.jul) Komedija, Romantični/ljubavni

Filmovi
foto: SONY PICTURES / Planet / Profimedia

NASA odlučuje da zaposli Keli Džouns, provokativnu kreativnu direktorku, kako bi popravila njihov javni imidž, ali Kol Dejvis nije oduševljen njenim pristupom koji mu otežava posao. On je uštogljeni i praznoverni direktor zadužen za pripremanje misije Apolo 11. Kada misiju kasnije uspešno lansiraju, u igru se uključuje i Bela kuća koja od zaljubljenog para traži da pod hitno lažiraju sletanje na mesec jer ni po koju cenu ne smeju da dozvole da misija ne uspe…

MAXXXINE (PREMIJERA 18.jul) Horor

Filmovi
foto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

U Holivudu osamdesetih, zvezda filmova za odrasle i ambiciozna glumica Maksin Minks konačno dobija svoju zasluženu slavu. Ali dok misteriozni ubica vreba holivudske starlete, trag krvi preti da otkrije njenu zlokobnu prošlost.

SAMO NAS DVOJE (PREMIJERA 18.jul) Drama

Filmovi
foto: Printscreen/Instagram

Kada Blanš upozna Grega poveruje da je on onaj pravi. Ubrzo shvata da je uvučena u lošu vezu sa opasnim i posesivnim čovekom. Dramatična priča o ženi koja je živela iluziju i shvatila šta se zapravo krije iza te maske.

TORNADO 2 ( PREMIJERA 18.jul) Akcija, Triler, Avantura

Filmovi
foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Dejzi Edgar-Džons igra Kejt Kuper, bivšeg lovca na oluje koju je proganjao razorni susret sa tornadom tokom studija, a sada proučava oluje sa sigurnog ekrana u Njujorku. Njen prijatelj Havi (Entoni Ramos) je namami na otvoreno da testira revolucionarni novi sistem za praćenje tornada. Tamo im se putevi ukrštaju sa Tajlerom Ovensom (Pauel), šarmantnom i bezobzirnom superzvezdom društvenih medija, koji uživa da objavljuje avanture u lovu na oluju sa svojom raskalašnom ekipom, što opasnije, to bolje.

Kako se sezona oluja intenzivira, oslobađaju se nikada ranije viđeni, zastrašujući fenomeni, a Kejt, Tajler i njihovi takmičarski timovi se nalaze u životnoj borbi na putevima višestrukih olujnih sistema koji se spajaju iznad centralne Oklahome.

DEDPUL I VULVERIN (PREMIJERA 25.jul) Komedija, Akcija, Naučna fantastika

Filmovi
foto: Walt Disney Studios - Marvel Stu / AFP / Profimedia

Šest godina nakon događaja iz filma "Dedpul 2" (2018), Vejd Vilson(Dedpul) živi miran život, ostavivši svoje vreme kao plaćenika iza sebe, sve do pojave Tajm Varijens Autoritija (TVA) — birokratske organizacije koja postoji van vremena i prostora i prati vremensku liniju, uvlačeći ga u novu misiju. Pošto se njegov rodni univerzum suočava sa egzistencijalnom pretnjom, Vilson se nevoljno pridružuje još nevoljnijem Vulverinu(Hjuu Džekmenu) u misiji koja će promeniti istoriju Marvelovog filmskog univerzuma.

GROZAN JA 4 (PREMIJERA 27.jun) Komedija, Avantura, Animirani

Filmovi
foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Nakon filma "Malci 2 – Gruov početak", fenomenalnog letnjeg blokbastera studija Iluminejšn 2022. godine, koji je zaradio skoro milijardu dolara širom sveta, najveća globalna animirana franšiza u istoriji sada počinje novo poglavlje kada Gru (Stiv Karel, nominovan za Oskara) i Lusi (Kristen Vig, nominovana za Oskara) i njihove devojčice: Margo (Miranda Kozgrov), Edit (Dana Gajer) i Agnes (Medison Polan), dobijaju novog člana porodice, Grua mlađeg, kome je namera da muči svog oca.

Gru se suočava sa novim neprijateljem Maksimom Le Malom (dobitnik Emija, Vil Ferel) i njegovom fatalnom devojkom Valentinom (nominovana za Emi, Sofija Vergara), a porodica je primorana da beži.

TIHO MESTO - DAN PRVI (PREMIJERA 27.jun) Drama, Naučna fantastika, Horor

Filmovi
foto: LANDMARK MEDIA / Alamy / Alamy / Profimedia

Radnja filma odvija se u Njujorku, tokom prvog dana invazije vanzemaljaca i prati ženu koja mora da se kreće kroz grad obuzet strahom. U tome joj pomaže grupa preživelih, koju čine potpuno različiti ljudi. Kao i tokom prethodna dva dela, likovi ne smeju da ispuštaju zvukove, jer su zveri koje ih progone osetljive na zvuk, dok su u isto vreme slepe. Ukoliko tragate za pravom tenzijom, onda je ovaj film baš za vas.

U MOJOJ GLAVI 2 (PREMIJERA 13.jun) Komedija, Avantura, Animirani

Filmovi
foto: Pixar Animation Studios - Walt D / AFP / Profimedia

Ponovo zavirujemo u um tinejdžerke Rajli. Glasići u njenoj glavi poznaju je vrlo dobro, međutim promene su izvesne i to baš u trenutku kada glavna komanda počne iznenada da se ruši kako bi se napravio prostor za nešto potpuno neočekivano, Novu emociju! Dotadašnja Radost, Tuga, Bes, Strah i Gađenje, koji uspešno vode operaciju na svim nivoima, nisu sigurni kako se osećaju kada se pred njima pojavi Anksioznost. Deluje kao da ona nije sama.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs