MARTIN SKORSEZE BIRA DIKAPRIJA ZA ULOGU FRENKA SINATRE: Film koji može biti PRESEDAN i velika GREŠKA

Čuveni reditelj smatra da bi najbolji bio Dikaprio, a da li je ovo njegova najveća greška?

Filmovi
09:48h
MARTIN SKORSEZE BIRA DIKAPRIJA ZA ULOGU FRENKA SINATRE: Film koji može biti PRESEDAN i velika GREŠKA
Foto: KCS Presse / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Reditelj Martin Skorseze planira da se vrati svom dugo odlaganom projektu sa Dženifer Lorens u ulozi Eve Gardner, ali prava za snimanje tog filma mogao bi biti glavni kamen spoticanja, prenosi "Gardijan".

Martin Skorseze navodno oživljava svoj uspavani biografski film o Frenku Sinatri, sa stalnim saradnikom Leonardom Dikaprijem u glavnoj ulozi.

Prema "Varajetiju", Skorseze planira da počne da snima projekat Sinatra neposredno nakon što završi snimanje svog filma o Isusu, adaptiranog iz knjige japanskog pisca Šusakua Endoa. "Varajeti" je takođe sugerisao da će Dikapio igrati Sinatru, dok će Dženifer Lorens biti Eva Gardner, koja je bila udata za pevača između 1951. i 1957. Međutim, "Varajeti" izveštava da Skorseze još nije obezbedio odobrenje Sinatrine ćerke Tine, koja kontroliše očeva prava na muziku i slike.

Martin Skorseze
foto: Profimedia

Skorseze je ranije pokušao da snimi Sinatrin život, u produkciji najavljenoj 2009. uz podršku holivudskog studija Universal i Dikaprija za koji se priča da je Skorsezeov izbor za glavnu ulogu. Skorseze je takođe izneo svoju viziju filma, koja bi uključivala nekoliko glumaca koji igraju glavnu ulogu.

„Ne možemo da prođemo kroz najveće hitove Sinatrinog života. Ovo smo već probali. Jednostavno ne mogu. Dakle, drugi način je da imate tri ili četiri različite Sinatre. Mlađi. Stariji. Srednjih godina. Veoma stariji. Kretaće se napred-nazad u vremenu - i to radite kroz muziku." rekao je čuveni reditelj za indijski list "Hindu".

Međutim, tadašnji izveštaji su takođe sugerisali da Tina Sinatra nije bila zadovoljna Skorsezeovim pristupom, posebno njegovim planom za biografiju koja bi uključivala pevačeve veze sa organizovanim kriminalom. "Marti želi da to bude teško i da prikaže nasilnog, seksualno nabijenog, žestokog pijanca Frenka, ali Tina želi da pokaže mekšu stranu svog oca i da fokus bude na muzici", rekao je neimenovani izvor.

Leonardo Dikaprio
foto: Profimedia

Ostaje sada da vidimo u kakvom će svetlu film biti prikazan. Postoji mogućnost da je reditelj možda popustio po pitanju ubacivanja kriminalne povezanosti Sinatre, ali to bi svakako odstupalo od stila Skorsezea na koji smo navikli i koji bi predstavljao presedan.

Polemika se vodila na društvenim mrežama oko toga da li je Dikaprio adekvatan za ulogu Frenka Sinatre, i komentari više naginju ka tome da bi bio dobar u toj ulozi. Videćemo kako će se na kraju pokazati kada film ugleda svetlost dana(ako ugleda).

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs