Slavnom režiseru ponestalo novih ideja?

Stiven Spilberg snima rimejk Hičkokove Rebeke

Stiven Spilberg pokušaće da nadmaši Alfreda Hičkoka, jer priprema rimejk njegovog filma Rebeka. Kritičari začuđeni i smatraju da je, čak i za Spilberga, ovo preveliki zalogaj
Filmovi
21:40h

Proslavljeni američki režiser i trostruki oskarovac Stiven Spilberg (Steven Spielberg), koji je producirao 140 projekata, režirao 51 i napisao 21, izgleda da ostaje bez ideja pošto je najavio da će snimiti rimejk dva filmska klasika - "Rebeke" i "Plodova gneva".

 

Kritičar "Telegrafa", Džon Hiskok, zbunjen je izborom Spilbergovih novih projekata. "Oba filma su rimejkovi i to ne nekih malih neuglednih filmova, kojima bi koristio Spilbergov dodir, već dva istinska klasika", kaže Hiskok.

 

"Rebeka" iz 1940. godine rađena je prema romanu Dafni di Morije. Film je osvojio dva Oskara - za najbolji film i kinematografiju. Režirao ga je Alfred Hičkok (Alfred Hitchcock), a glumačku ekipu činile su tadašnje zvezde - Lorens Olivije, Džoan Fontejn i Džordž Senders.

 

Iako je "Rebeka" poslužila kao inspiracija za šest filmova, TV filmova i serija, Hičkokovu verziju niko nije dostigao.

 

Drugi planirani rimejk još više zbunjuje. Džon Ford je 1940. režirao "Plodove gneva" sa Henrijem Fondom u glavnoj ulozi. Film je bio nominovan za sedam, a osvojio je dva Oskara - za režiju i sporednu žensku ulogu (Džejn Darvel).

 

Poput "Rebeke", i ovaj film, rađen prema delu Džona Stajnbeka, poslužio je kao inspiracija za nastavke, rimejkove i TV serije, ali su svi bili neuspešni.

 

Kako će Spilberg prevazići Forda i Hičkoka ostaje da se vidi.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs