Top lista

10 najboljih letnjih filmskih romansi: Tokom najvrelijih noći u godini najmanje se spava!

Britanski list Gardijan objavio je listu 10 najboljih letnjih romansi na filmu, a na prvom mestu se našla "Crvena prašina" Viktora Fleminga
Filmovi
10:28h Autor:
10 najboljih letnjih filmskih romansi: Tokom najvrelijih noći u godini najmanje se spava!
Foto: Shutterstock

Sa porastom temperature inhibicije nestaju...ili je barem to slučaj na filmu. Britanski list Gardijan objavio je listu 10 najboljih letnjih romansi na filmu, a na prvom mestu se našla "Crvena prašina" Viktora Fleminga.

U ovom ostvarenju iz 1932. koje je kasnije poslužilo kao inspiracija Džonu Fordu za "Mogambo", Klark Gejbl glumi plantažera koji mora da bira između raskošne prostitutke Džin Harlou i zakopčane i udate Meri Astor.

OVDE saznajte pet saveta najboljih holivudskih muževa.

Ostaje u pamćenju opaska Džin Harlou: "Ionako nisam navikla da spavam noću", dok golišava utrčava da se okupa u buretu prkoseći tako cenzorima u Holivudu.

http://www.youtube.com/watch?v=6dB20nVAzD8
emotivni kontakt.

Treće mesto pripalo je "Osmesima letnje noći" Ingmara Bergmana iz 1955, romantičnoj komediji o četiri para koji se vrte između želje, konflikta i konzumacije tokom najkraće noći u godini.

OVDE pogledajte kako izgleda Srpkinja koja je uzdrmala Holivud.

"Ludi Pjero" Žan Lik Godara iz 1965. istovremeno je "nežan i surov" film o pariskom paru na Francuskoj rivijeri dok Erik Romerov "Zeleni zrak" više film o ljubavi, a manje ljubavni film.

"Čovek na mesecu" Roberta Muligana, njegov poslednji film, kombinacija je romantike slika američkog svakodnevnog života Normana Rokvela i žestine Harper Li, čiji je "Ubiti pticu rugalicu" preneo na veliko platno. Ovde u potpunosti "hvata" uzbuđenje prvog poljubca jedne 14-godišnjakinje i potonji bol prve ljubavi.

http://www.youtube.com/watch?v=9v6X-Dytlko
18 godina priča o svemu i svačemu

Na listi se našao i film "Planina Broukbek" Anga Lija iz 2005. o surovoj, neizgovorenoj ljubavi dvojice kauboja jednog leta, ljubavi koja se nikada više neće ponoviti i čije će jedine uspomene biti dve krvave kaubojske košulje.

OVDE zavirite u zvanični trejler za film "Pedeset nijansi siva".

Na devetom mestu se našao film "The Myth of the American Sleepover" Dejvida Roberta Mičela iz 2010. "Mičigenski vazduh iz predgrađa težak je od mirisa hlora za bazene i frustriranih simpatija; detinjstvo će biti gotovo do početka školske godine", navodi kritičara list.

Poslednji film na listi je "Tabu" Migela Gomesa iz 2012. Gomesovo leto je natopljeno znojem i portugalskim prepevima grupe "Ronettes" koji čine kombinaciju za rušenje svih inhibicija, zaključuje Gardijan.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs