Član Američke akademije filmskih umetnosti i nauka

Dženifer Lopez odsad odlučuje o dobitnicima Oskara

Američka akademija filmskih umetnosti i nauka saopštila je prošle nedelje imena 276 novih članova, uključujući i poznate holivudske zvezde Dženifer Lopez, Lusi Lu i Milu Jovović
Filmovi
07:58h Autor:
Dženifer Lopez odsad odlučuje o dobitnicima Oskara
Foto: Fonet

Dženifer Lopez (Jannifer Lopez), Lusi Lu (Lucy Liu) i Mila Jovović su novi članovi Američke akademije filmskih umetnosti i nauka. Akademija broji 276 novih članova.

"Reč je o pojedincima koji predstavljaju ono najbolje što filmska industrija danas može da ponudi. Njihov talenat i kreativnost očarali su publiku širom sveta", kazao je Hok Koč, predsednik akademije koja broji oko 6.000 članova, od kojih glumci čine najveći deo (preko 20 odsto).

Među onima koji su pozvani da se pridruže članstvu akademije su još i 86-godišnja francuska glumica Emanuela Riva, koja je ove godine bila nominovana za Oskara za ulogu u filmu Ljubav Mihaela Hanekea, Rosario Doson (Grad greha), Džozef Gordon-Luit (Linkoln), Čarls Grodin (Ponoćna trka) i Lens Henriksen (Osmi putnik, Terminator).

Od ostalih filmadžija poziv su dobili i reditelji Ketrin Hardvik (Sumrak), Stiv Mekvin (Stid, Glad), Džafar Panahi (Krug), Tod Filips (Mamurluk) i Ben Zeitlin (Zveri južnih divljina), a od muzičara čast da bude deo glasačkog tela akademije, koje odlučuje o dobitnicima prestižnih Oskara, pripala je rok zvezdi Princu.

Akademiju filmskih umetnosti i nauka osnovao je šef studija Metro-Goldvin-Majer, Luis B. Majer.

Prva ceremonija dodele Oskara održana je 16. maja 1929. a naredna, koja će biti 86. po redu, zakazana je za februar 2014.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs