Po sedmi put

U Čačku od 5. septembra međunarodni festival animacije

Ljubitelji animiranog filma će biti u prilici da uživaju u vrhunskom takmičarskom programu koji će predstaviti deo nove evropske i svetske produkcije
Događaji 31.08.2013. - 14:13h

Međunarodni festival animacije, Animanima, ove godine imaće svoje sedmo izdanje.

 

U Domu kulture u Čačku, od 5. do 8. septembra, ljubitelji animiranog filma će biti u prilici da ponovo uživaju u vrhunskom takmičarskom programu koji će predstaviti deo nove evropske i svetske produkcije.

 

Takmičenje će se odvijati u tri kategorije: autorski film za opštu publiku u trajanju do 30 minuta, animirani muzički i reklamni spot i filmovi za decu. Neće izostati ni već dobro poznati programi Studio u gostima, Dugi metar, Portret animatora, Škola u gostima, Retrospektiva i drugi specijalni i prateći sadržaji poput tradicionalne izložbe posvećene umetnosti stripa. Ceo događaj će pratiti ugledni gostij iz Italije, Belgije, Švajcarske, Francuske, Slovačke, Hrvatske i drugih zemalja.

 

Festivalski Gran pri Zlatni štift pripašće najboljem filmu festivala po mišljenju stručnog žirija, a biće dodeljene i nagrada Periskop za najbolji film za decu, C&M Special za najbolju animiranu reklamu ili muzički video, kao i više specijalnih priznanja u različitim kategorijama.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...