Leto u Beogradu

Izložba dizajnerke Sonje Marunić u galeriji FLU

Šesti letnji program Galerije FLU osmišljen je da predstavi vezu mode i likovnih umetnosti. Sonja Kićević Marunić predstaviće svoj modni brend u okviru ove manifestacije, 30.jula
Događaji
03:38h
Izložba dizajnerke Sonje Marunić u galeriji FLU
Foto: Sonjamarunic.com

U okviru Letnjeg programa Galerije Fakulteta likovnih umetnosti (FLU) koji se održava pod motom Leto na asfaltu - Moderni FLUizmi i posvećen je modi, u utorak, 30.jula u Galeriji FLU Sonja Kićević Marunić predstaviće svoj modni brend Nikita Denmark.

Posle tematskih izložbi posvećenih izučavanju veza između muzike, stripova i likovnosti, buke i tišine, percepcije, šesti FLUizmi traže vezu između mode i likovne umetnosti.

U galeriji FLU u Knez Mihailovoj u julu, avgustu i septembru, sve dok ne počne nastava na FLU i studenti usele svoje radove u galerijski prostor kome je to prevashodna namena, publika će uživati u radovima autorki koje su završile Likovnu akademiju, ali su napravile prekoračenje, život ih je odveo u drugo polje, modu.

Letnji program otvoren je izložbama Mirjane Radojičić i predstavljanjem brenda Kora Leone autorki Ivane Ivković i Ljiljane Šunjevarić Arbajter.Svoje radove predstaviće Ana Ljubinković i modna dizajnerka Dragana Ognjenović.

Od 30.jula do 15.avgusta u Galeriji FLU modni brend Nikita Denmark kolekciju za jake, uspešne i nezavisne žene predstaviće njen tvorac Marunić koja se bavi istraživanjem čvrstih formi, jasnih krojeva suprostavljajući nežne i prozračne materijale i čvrste, konstruktivne poput kože, prohroma.

Unikatna i ručno rađena odeća Marunić napravljena je za savremenu ženu koja je istovremeno elegantna i avangardna.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs