3 decenije nakon snimanja

Konačno: Duet Majkla Džeksona i Fredija Merkjurija u septembru

Saradnja dvojice muzičara iz ranih 80-ih će svetlost dana ugledati za mesec dana, što je obradovalo čitav muzički svet. Legende se vraćaju, barem kroz 3 do sada neobjavljene numere
Muzika
16:08h
Konačno: Duet Majkla Džeksona i Fredija Merkjurija u septembru
Foto: AFP

Duet, koji su pre 3 decenije snimili frontmen benda Queen, Fredi Merkjuri (Freddie Mercury) i njegov, takođe preminuli kolega, Majkl Džekson (Michael Jackson), konačno će moći da čuju fanovi širom sveta. Pesme će biti objavljene u septembru, što su potvrdili Brajan Mej (Brian May) i Rodžer Tejlor (Roger Taylor) iz Queen-a.

Tokom ranih 80-ih dvojica muzičara su imali planove za saradnju, ali je došlo do nesporazuma i jedino što je ostalo su 3 numere, snimljene u Džeksonovoj kući u Kaliforniji.

Pre dve godine, 2011. Vilijam Orbit (William Orbit), koji je radio sa Madonom (Madonna) i Blur-om je dobio zadatak da uradi produkciju za ove pesme, uz pomoć Meja i Tejlora.

Fanovi su uzbuđeni, ne samo što nikada nisu čuli pesme, već i zato što će ponovo uživati u vokalnim sposobnostima vanserijskih umetnika koji su nas prerano napustili. Podsećanja radi, Merkjuri je preminuo 1991. godine od AIDS-a, u 45. godini života. Džekson je umro 2009. godine, pred veliku povratničku turneju. Imao je 50 godina.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs