Manifestacija će trajati do 21. jula

Zvanično počeo Vrnjački karneval

Predsednik opštine Vrnjačka Banja večeras će simbolično predati ključeve Vrnjačke Banje direktoru karnevala, a očekuje se da će ova manifestacija ove godine okupiti do sada najveći broj učesnika iz zemlje i inostranstva
Događaji
14:56h Autor:
Zvanično počeo Vrnjački karneval
Foto: Fonet

U Vrnjačkoj Banji danas je zvanično počeo Vrnjački karneval koji će trajati do 21. jula, rekao je predsednik Turističke organizacije Ivan Trifunović, izrazivši očekivanje da će Banju u narednih osam dana posetiti više od 200.000 ljudi.

Predsednik opštine Vrnjačka Banja, Boban Đurović, večeras će simbolično predati ključeve Vrnjačke Banje direktoru karnevala, a očekuje se da će ova manifestacija ove godine okupiti do sada najveći broj učesnika iz zemlje i inostranstva.

"Potrudili smo se da za vreme trajanja karnevala imamo preko 90 programa na više lokacija, pa ćemo tako svake večeri imati muzički program i pozorišne predstave", rekao je Trifunović agenciji Tanjug, ukazujući na značaj Vrnjačkog karnevala za tu opštinu.

Između ostalog, predviđeni su koncerti grupa S.A.R.S, Sevdah baby, Miligram, Tribute bendovi Balašević i Bjelo dugme, a posetioce će zabavljati i Di-džejevi.

"Centralni događaj karnevala je međunarodna karnevalska povorka, koja će biti održana 20. jula sa početkom u 20 časova, a njoj će prethoditi dečija povorka", naveo je direktor turističke organizacije.

Prvi međunarodni Vrjnački karneval održan je 2005.godine i objedinio je više od 40 različitih zabavnih, kulturnih i sportskih manifestacija.

Tada je međunarodna karnevalska povorka okupila 34 karnevalske grupe i 1.500 učesnika.

Već tokom drugog karnevala formirana je i dečija karnevalska povorka, a Vrnjački karneval je postao član Federacije evropskih karnevalskig gradova.

Ova manifestacija danas zauzima značajno mesto u kalendaru svetskih dešavanja i uz Egzit i Guču je najveća turistička manifestacija u Srbiji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs