Prava literarna magija

Otkrivena: Džoana Rouling tajni autor hvaljenog krimi romana

Džoani Rouling, autorki romana o Hariju Poteru, pošla je za rukom prava literarna magija, s obzirom da je sa detektivskim romanom koji je napisala pod pseudonimom požnjela odlične kritike
Knjige
15:08h
Otkrivena: Džoana Rouling tajni autor hvaljenog krimi romana
Foto: AP

Niko nije znao da se iza Roberta Galbrajta (Galbraith), autora romana The Cuckoo's Calling zapravo krije žena koja je napisala 7 romana o dečaku-čarobnjaku i sa njim stekla ogromnu slavu.

Džoani Rouling (J.K. Rowling), autorki romana o Hariju Poteru, pošla je za rukom prava literarna magija, s obzirom da je sa detektivskim romanom koji je napisala pod pseudonimom požnjela odlične kritike.

List Sunday Times je otkrio tajnu, što je danas potvrdila autorka. Džoana Rouling je saopštila preko svoje portparolke da se nadala da će tajna moći da se održava malo duže "jer biti Robert Galbrajt je iskustvo koje oslobađa".

The Cuckoo's Calling za glavnog junaka ima ratnog veterana koji je postao privatni detektiv, i istražuje misterioznu smrt jednog foto modela. Ovaj debitantski roman tobožnjeg Roberta Galbrajta dobio je odlične kritike u aprilu, kada ga je objavila izdavačka kuća Sfera.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs