Vremenska prognoza

Jake vrućine do kraja nedelje: U utorak i sredu obilni lokalni pljuskovi

Najniža temperatura biće od 16 do 24, a najviša od 35 do 38 stepeni

Vesti
Autor:
Jake vrućine do kraja nedelje: U utorak i sredu obilni lokalni pljuskovi
Foto: Shutterstock

U Srbiji će do utorka biti vrlo toplo sa najvišom temperaturom od 35 do 38 stepeni, upozorio je RHMZ.

Samo će na severu u utorak biti nešto prijatnije sa najvišom dnevnom temperaturom oko 32 stepena, navodi se u saopštenju.

Naoblačenje sa kišom, pljuskovima, grmljavinom i padom temperature očekuje se u utorak krajem dana i u toku noći ka sredi, a prvo će zahvatiti severne i zapadne, a u sredu tokom dana i ostale delove Srbije. Lokalno se očekuju obilni pljuskovi i jak vetar u zoni pljuska.

U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo. Duvaće slab i umeren, na jugu Banata povremeno i jak, jugoistočni vetar. Najniža temperatura biće od 16 do 24, a najviša od 35 do 38 stepeni.

I u Beogradu danas sunčano i veoma toplo. Najniža temperatura biće 24, a najviša 37 stepeni.

Prema izgledima za sedam dana, do 19. avgusta, u utorak će biti sunčano i veoma toplo, osim u severnim krajevima gde će biti prijatnije sa najvišom dnevnom temperaturom oko 32 stepena.

U četvrtak još ponegde na jugu i istoku Srbije uz promenlljivu oblačnost kratkotrajna kiša ili pljusak, uglavnom u planinskim predelima, a u ostalim krajevima razvedravanje uz najvišu temperaturu od 27 do 30 stepeni.

Od petka do kraja perioda pretežno sunčano u petak sa temperaturom koja ce biti bez bitnije promene, a od subote malo toplije sa ređom pojavom kratkotrajnih pljuskova i grmljavine.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs