Najveća muzička forma realizovana u Srbiji

Muzički spektakl Sanje Ilica Konstantin Magnus u Beogradu

Muzičko-scenski spektakl autora Sanje Ilića Constantinus Magnus u kom učestvuju simfonijski orkestar, hor i Balet Narodnog pozorišta, brojni solisti iz zemlje i inostranstva i grupa Balkanika, biće izveden večeras u Sava centru
Događaji
12:18h
Muzički spektakl Sanje Ilica Konstantin Magnus u Beogradu
Foto: Kurir

Nakon premijere 3. juna na letnjoj pozornici Niške tvrđave u okviru Državnog programa proslave jubileja Milanski edikt 313-2013,Srbija, i stajaćih ovacija publike, delo će biti izvedeno u Beogradu.

Autorsko delo Ilića Constantinus Magnus porudžbina Državnog programa proslave jubileja Milanskog edikta, najveća je muzička forma koja se do sada realizovala u Srbiji.

Epski spektakl podeljen je na 15 celina, kroz muziku i pokret obrađuje razne aspekte života cara Konstantina Velikog. Projekat je osmišljen kao koncert gde su simfonijski orkestar, solisti i hor u prvom planu, a ostali sadržaji treba da nadograde muziku i ambijent.

Koreografiju je postavio čuveni svetski koreograf Edvard Klug, direktor baleta mariborske Opere. Neobična i moderna koreografija uz kostime Slavice Kezunović, unosi dozu avangarde u spektakl koji je spoj modernog doba sa vremenom u kom je živeo car Konstantin.

U spektaklu su zastupljeni muzički elementi koji su se javljali u okviru Rimskog carstva, kao i instrumenti koji su se koristili u vreme Konstantina na širokom prostoru carstva koje je obuhvatalo pojas Evrope, Afrike i Azije.

Grandiozno muzičko scensko delo koje je plod trogodišnjeg rada Ilića izvešće 200 izvođača i najveće je delo izvedeno u domaćoj produkciji.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs