Studija slučaja

Holanđanka imala 5 do 6 orgazama preko stopala u toku jednog dana

Istraživači veruju da mozak ove 55-godišnje žene ne razlikuje signale koje dolaze iz stopala i genitalija. Smatra se da je ova Holanđanka prva osoba koja ima sindrom orgazma stopala
Zanimljivosti
08:20h
Holanđanka imala 5 do 6 orgazama preko stopala u toku jednog dana
Foto: Daily News

Kako prenosi Daily News, 55-godišnja gospođa A. kako su je nazvali, doživela je prvi poznati slučaj sindroma orgazma stopala.

Ova Holanđanka je izjavila da je imala slučajni orgazam koji je iznenada počeo u levoj nozi, a da pri tom nije bio izazvan nikakvim seksualnim izbuđenjem. Prema izveštaju, neočekivani osećaj je od njenog levog stopala krenuo do vagine, gde je prozrokovao osećaj poput onog koji se doživljava prilikom orgazma tokom seksualnog čina. Na njeno još veće čuđenje, to se ponovilo 5 do 6 puta u toku dana.

"Osećala se grozno zbog toga", rekao je dr Marcel D. Waldinger, neuropsihijatar Univerziteta u Holandiji i autor ove studije.

Fenomen se pojavio nakon što se gospođa A. probudila iz kome, u koju je upala tokom boravka na intenzivnoj nezi zbog sepse. Kada se probudila iz kome, žalila se da je svrbi i gori levo stopalo.

Nervi koji registuju senzorne informacije iz stopala i vagine ulaze u kičmenu moždinu na istom nivou, a dr Waldinger i njegov tim smatraju da ova žena više ne može da razlikuje signale koji dolaze iz leve noge, a koji iz njenih genitalija.

Kao rezultat, kako doktor objašnjava: "Njen mozak registruje signale iz levog stopala kao da dolaze iz vagine".

Orgazam je prekinut nakon što je pacijentkinja primila injekciju u određeni kičmeni nerv.

Doktor Waldinger je rekao da je ova 55-godišnja Holanđanka prvi njemu poznat slučaj sindroma orgazma stopala, ali da to ne znači da ih nije ili nema još mimo znanja javnosti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs