Treći festival Muzika klasika light na Kalemegdanu

Festival Muzika klasika light posvećen klasičnoj muzici u sintezi sa drugim muzičkim žanrovima, održaće se u Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu, od 23. do 27. juna.
Događaji
19:10h Autor:
Treći festival Muzika klasika light na Kalemegdanu

Kako su najavili organizatori agencija Muzika klasika i Javno preduzeće Beogradska tvrđava na koncertima koji počinju u 21 sat i traju jedan sat predstaviće se različiti umetnici koji će publici približiti klasičnu muziku kroz obradu, etno džez, multimedijalni pristup muzičko-scenskim formama.

Festival počinje u nedelju, 23. juna koncertom tango muzike pod nazivom Milonga za dvoje u izvođenju ansambla Tangoango. Sutradan uveče je koncert tradicionalne muzike polaznika Škole tradicionalnog pevanja Bilje Krstić pod nazivom Osu se nebo zvezdama.

U utorak, 25. juna koncert duhovne muzike Uskliknimo s ljubavlju održaće oktet Sv. Arhangel Mihajlo a naredne večeri koncert pod nazivom Muzika za dah i žice izvešće Iva Ugričić, flauta i Ognjen Grčak, gitara.

U četvrtak, 27. juna koncert Od Baha do Pink Pantera, klasična muzika u obradi izvešće konsort flauta Jakov Srejović sa umetničkim direktorom Ljubomirom Dimitrijevićem.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs