Počinje Filmstreet, bioskop na otvorenom

U utorak počinje nova sezona Filmstreet-a, jedinstvenog koncepta gledanja filmova na ulicama Beograda.
Događaji
22:40h
Počinje Filmstreet, bioskop na otvorenom
Foto: Facebook.com/filmstreet

Kako organizatori Filmstreet-a tvrde, leto je idealno da se ulice, parkovi i ćoškovi Beograda pretvore u pune bioskopske sale. Letnje temperature nisu najpovoljnije za zatvaranje u standardne bioskope, te ovaj novi koncept uživanja u sedmoj umetnosti, dođe kao pravo osveženje.

Ovo je treća godina kako se projekcije filmova održavaju na ulicama Beograda. Projekcije prati program koji podrazumeva pored naslova filmova koji se prikazujui, i mapu lokacija na kojima se projekcije održavaju.

Pravi filmski sladoksci imaće priliku da celog leta uživaju kako u klasicima, tako i u savremenim ostvarenjima svetske kinematografije.

Nanovo ćemo citirati organizatore, koji kažu: ''Filmstreet spaja Bergmana i Mitrovića, Holivud i Bolivud, kultne filmove pedesetih i savremenu publiku; spaja kontinente, žanrove, komšiluke i različite generacije gledalaca.''

Prva ovosezonskea projekcija održaće se na uglu Kapetan Mišine ulice i Gosodar Jevremove, a na repertoaru je naslov ''Reality bites'' iz sredine 90-ih, sa Vinonom Rajder (Winona Ryder) i Itanom Houkom (Ethan Hawke) u glavnim ulogama.

Početak projekcije je zakazan za 20:30 h.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs