Peloponez: oaza za sve parove i porodice s decom

Obavezno posetite ovaj kontinentalni deo Grčke
Destinacije 12.06.2013. - 22:30h

Za potpuno uživanje.
Peloponez je najveće grčko poluostrvo, koje ima neverovatno raznolike krajolike i mnoštvo kulturno-istorijskih znamenitosti. Za razgledanje najatraktivnijih destinacija dovoljna su dva dana, ali tamo ima pregršt bajkovitih mesta u kojima se isplati ostati i duže.

Čim se pređe Korintski kanal, najbolje je produžiti nekoliko kilometara južno i posetiti antičke ostatke Mikene i Argolide, pa zatim nastaviti put do gradića Nafplio, koji se zbog svojih mramornih pločnika i arhitekture smatra najelegantnijim gradom u ovom delu Grčke, a krenete li prema zapadu, put će vas dovesti do antičke Olimpije, centra antičkog sveta.

Zanima li vas franačko-vizantijska arhitektura, posetite mestašce Hlemuci, a predivne crkvice naći ćete u mestima Mistras, Geraki i u regiji Mani.

U pokrajini Arkadiji, samom srcu poluostrva, bogato obrađene doline uzdižu se prema šumom obraslim planinama i dubokim kanjonima, a pravu egzotiku predstavljaju samostani smešteni na hridima.

Najveći grad na Peloponezu je Patras, a drugi po veličini je Kalamata na jugu. Što se turističkog smeštaja tiče, osim hotela i apartmana, ovde  se nalazi i niz veoma lepih kampova, u kojima odsedaju pravi avanturisti.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...