Savršeno putovanje

5 povoljnih, a nedovoljno istraženih destinacija: Idealne za septembar!

Leto se bliži kraju i svi već razmišljamo o predstojećim jesenjim danima. Polako se vraćamo svakodnevnim obavezama i poslu, i sumiramo utiske sa letovanja. Međutim, ukoliko niste išli na odmor, sada je pravi trenutak da razmislite gde biste mogli da putujete u narednom periodu

Destinacije
22:32h Autor:
5 povoljnih, a nedovoljno istraženih destinacija: Idealne za septembar!
Foto: Shutterstock

U narednim redovima otkrivamo vam nekoliko zanimljivih destinacija, koje su možda manje poznate, ali nepravedno zapostavljene. Izbor je šarenolik, te svako može potražiti inspiraciju za prijatno jesenje putovanje.

Ostrogon, Mađarska

Ostrogon je jedan od najstarijih gradova Mađarske, i poznat je pod nazivom mađarski Rim. Dom je prelepe bazilike, kao i mosta Maria Valeria, koji spaja ovu zemlju sa susedom, Slovačkom. Interesantno je da granicu možete preći peške.

Najjeftinije evropske destinacije: Isplanirajte savršeno jesenje putovanje! (FOTO)

Split, Hrvatska

Veliki broj turista prođe kroz Split na putu ka Hvaru ili Visu, i ne zadržava se dugo. Međutim, ovaj grad zavređuje pažnju, jer ima puno toga da ponudi. Naš predlog je da posetite Dioklecijanovu palatu, kao i Marjan park šumu.

Ružna realnost: Ovako zapravo izgledaju najveće turističke atrakcije na svetu! (FOTO)

Bejrut, Liban

Ovaj grad ne nalazi se često na listi želja, međutim prvi utisak vara. Naime, reč je o pristupačnom gradu na obali mora, gde će vas dočekati nasmejani ljudi, ukusna hrana i bogat noćni život.

Po čemu je poznat Bukurešt: Ova zgrada u samom centru grada postavlja brojne rekorde!

Zanzibar

Zanzibar je ostrvo u Indijskom okeanu, i predstavlja pravi raj za turiste. Poznat je pod nazivom Ostrvo začina, te ukoliko se zaputite u ovom pravcu, uživaćete u savršeno začinjenim morskim plodovima i bogatstvu ukusa.

Ovo je zvanično najbolji grad za život na svetu: Na 6 sati od Beograda, najniža stopa kriminala, jeftin prevoz, prelepa priroda! (FOTO)

Sorento, Italija

Sorento je jedna od retkih povoljnih tačaka na Amalfi obali. Ukoliko želite da doživite dolće vita iskustvo, odaberite ovaj italijanski grad. Uživajte u zrelom paradajzu, kupajte se u moru ili šetajte kaldrmisanim ulicama noseći sladoled u ruci, izbor je na vama.

Raskošna, a jeftina: Upoznajte Valensiju, špansku boho prestonicu! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs