Posetite - Uživajte!

Beč je grad koji će vas jednako prigrliti i u letnjim mesecima: Uživanje na plažama Dunava biće nezaboravno iskustvo!

Zanimljiva destinacija za svačiji džep

Destinacije
12:13h Autor:
Beč je grad koji će vas jednako prigrliti i u letnjim mesecima: Uživanje na plažama Dunava biće nezaboravno iskustvo!
Beč, Foto: Profimedia

Austrijsku prestonicu treba posetiti i u letnjem periodu, jer osveženje pružaju kupanje u reci, veoma popularne koktele u kafićima na vrhovima zgrada, i obavezni kulturni sadržaj na otvorenom.

Mnogo je razloga da se ode u Beč leti, a ne samo za vreme novogodišnjih praznika. Temperature se leti kreću od 22 do 26, pa i više, što ih čini idealnim za prijatne šetnje, osveženje pružaju brojni parkovi i kupanje u Dunavu, a događaja ima više nego u mnogim mediteranskim gradovima u špici sezone, i to bez gužve.

Velikani moderne

Ove godine se izložbama obežava 100 godina od smrti četiri velikana bečke moderne: arhitekte Ota Vagnera, slikara Igona Šila, Koloman Moser i Gustava Klimta. Među brojnim lokacijama gde se mogu videti dela tih svetski poznatih umetnika i saznati detalji o njihovom životu su muzeji Leopold, Louer Belveder i Mak, Muzej za umetnost, i Židovski muzej.

Carica bez krune: Uprkos protivljenjima sela na presto, rodila 16 dece, postala najmoćnija žena sveta!

foto: profimedia

Svetska zvezda

Do početka septebra se ispred Gradske skupštine na velikom projektoru prikazuju projekcije u vidu koncertnih spektakala, baleta i opere, otvorenih do ponoći. Ljubitelje filmova oduševće bioskop na otvorenom, tačnije na Karlsplacu, na krovu Glavne gradske biblioteke, a u blizini, u okrugu Gurtel, krajem meseca održava se festival alternativne i elektroniske muzike Vejvs Viena.

Savršene destinacije: Gradovi koji po atmosferi i arhitekturi podsećaju na Pariz i Veneciju! (FOTO)

foto: Profimedia

Kultura i moda

Beč je oduvek bio jedno od najvažnijih evropskih kulturnih središta, a znamenitosti koje taj grad sa oko skor 2 miliona stanovnika zaista je mnogo. Dvorac Šonbrun, Državna opera, Mozartova kuća, muzeji Albertina i Madam Tusauds neki su od njih. Najpopularnija mesta za šoping su Kartnerštrase, Graben ti Mariahilfer Štrase, nedaleko od glavnog trga Stefansplaca.

Po čemu je poznat Bukurešt: Ova zgrada u samom centru grada postavlja brojne rekorde!

foto: Profimedia

Žurke na plaži

Oni kojima je šetnja draža od obilazaka spomenika, mogu da odaberu neku od dunavskih šljunkovitih ili peščanih plaža. Ovde može da se roštilja, igra se odbojka na pesku, vozi pedalina i kajak, ispijaju osvežavajući kokteli.

Strandbar Herman, Baderšif, Adria Vien i Tel Avim bič samo su neka od popularnih mesta za uživanje u mohitu, recimo. Ovde možete da sednete u neki od vrhunskih restorana na večeru, ili provod nastavite u nekom od noćnih klubova.

Ovog leta birajte drugačije: Sedam najlepših plaža Mediterana za rajski odmor (FOTO)

foto: Prodimedia

Privatne zabave na brodu

Letna atrakcija je i panoramska vožnja katamaranom Tvin Citi Lajner iz Beča do Bratislave, još jednog bisera srednje Europe. Polazi iz Švedenplace, a do starog grada slovačke prestolnice plovi 75 minuta. Kreće pet puta nedeljno, a cena povratne karte je oko 50 eura. Postoji mogućnost i da se iznajmi na par dana, i da uživate u plovidbi Dunavom sa svojim društvom.

Pobožna i veoma bogata zemlja, raj za Srbe: Ovde se odlično letuje, i još bolje zarađuje! (FOTO)

foto: Profimedia

Kafićii na vrhu zgrada

Beč je leti popularan i zbog otvorenih barova na vrhu zgrada, odakle se pruža veličanstven pogled na grad. Najlepše je, naravno, posle zalaska sunca.

Između Zagreba i Beča prevozi desetak autobusnih linija, takođe postoje i noćne linije, a vožnja traje oko pet sati. Ako ste već u prolazu, u hrvatskoj prestonici imate dosta toga za videti.

U Njujorku zgrada sa posebnim ulazom za bogate i siromašne!

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs