Obratite pažnju

Pazite šta radite u inostranstvu: 9 neobičnih zakona u svetu koje morate da poštujete! (FOTO)

Pre odlaska na putovanje saznajte više o zakonima određenih zemalja i pravilima ponašanja...

Destinacije
12:23h Autor:
Foto: Shutterstock

Zabranjeno tetoviranje i selfiji s Budom

 

Ovo pravilo važi u Šri Lanki, pa ako se zateknete tamo, izbegavajte po svaku cenu selfije, jer se dobar turista već opekao i platio novčanu kaznu. Isto važi za tetovaže sa likom Bude.

 

Zabranjene elektronske cigarete

 

Ako idete na Tajland, zaboravite na svoju elektronsku cigaretu. Ukoliko vas uhvate s njom, svakako ćete platiti novčanu kaznu, a ako se jedan od sudija okomi na vas, mogli biste da završite i iza rešetaka. Tajlanđani su, takođe, nedavno zabranili pušenje na mnogim plažama.

 

Čovek koji je obišao ceo svet: Slavni Entoni Bordejn ima važan savet za sve ljubitelje putovanja!

foto: Profimedia

Ne oblačite maskirnu odeću

 

Mnoge karipske države, poput Barbadosa, Svete Lusije i Svetog Vinsenta zabranjuju oblačenje maskirne odeće. Nju ne smeju da nose čak ni deca.

 

Ne hranite golubove u Veneciji

 

Sa strane, ispred svog hotela ili gde već, još i možete da se izvučete sa ovom aktivnošću, ali neka vam to ne padne na pamet na Trgu svetog Marka. Tamo ih već ima previše, pa su gradske vlasti strogo zabranile njihovo hranjenje, kako ih ljudi ne bi dodatno privlačili.

 

Ovo je najneobičnija trolejbuska linija na svetu: 3 sata putovanja kroz planine do mora! (FOTO)

foto: Profimedia

Pazite na benzin u Nemačkoj

 

Kad se nalazite na putevima Nemačke, dobro pazite da imate dovoljno goriva. Naime, zakonom je zabranjeno ostati bez goriva, što i nije najneobičnija stvar, imajući na umu da na taj način u opasnost možete da dovedete i sebe i druge.

 

Bez pljuvanja u Barseloni

 

Nekulturno ponašanje u vidu pljuvanja po ulici postoji skoro svuda na svetu. Ipak, gradske vlasti Barselone odlučile su da na takvu vrstu nekulture reaguju, pa su pljuvanje proglasili nepoželjnim.

 

Jednostavni načini: Izborite se s mučninom kod dece tokom putovanja!

foto: Shutterstock

Štikle u Grčkoj

 

Grčka nije zabranila nošenje štikli svima i svuda, već samo posetiocima važnih znamenitosti, kao što je na primer Akropolj. Donošenje ove odluke podstakla je bojazan da štiklama mogu da se oštete istorijska mesta i spomenike.

 

Pažljivo s novčanicama na Tajlandu

 

Recimo da se nalazite u Bangkoku i slučajno vam na pod padne novčanica. Ne vidite je i zgazili ste na nju, ali vas primeti policija. Epilog – hapšenje, ili u najboljem slučaju novčana kazna jer ste uvredili kralja koji se nalazi na tajlandskim novčanicama. Uvreda kralja se u ovoj zemlji smatra zločinom.

 

Za volanom: Strelčevima je vožnja sport, Rakovi vole duga putovanja, a Škorpije lako gube živce!

foto: Profimedia

Ne psujte u Ujedinjenim Arapskim Emiratima

 

Psovanje, baš kao i nepristojni gestovi strogo su zabranjeni u ovoj državi. Prekršioci mogu da budu deportovani ili, još gore, završe u zatvoru.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...