Pogledajte

10 najskupljih gradova u 2017: Sve pršti od luksuza! (FOTO)

Na šestom mestu je Seul, a na sedmom mestu švajcarski grad, Ženeva

Destinacije
Autor:
Foto: Shutterstock

Singapur je četvrtu godinu zaredom zadržao poziciju najskupljeg grada na svetu, a slede ga Hong Kong, Cirih, Tokio i Osaka, prema polugodišnjem istraživanju agencije Ekonomist intelidžens junit (EIU).

 

Azijski gradovi su, u izveštaju o troškovima života širom sveta za 2017. godinu, zauzeli pet od prvih šest mesta, što se pripisuje jačanju japanskog jena.

 

Na šestom mestu je Seul, a na sedmom mestu švajcarski grad, Ženeva.

 

Top 5 gradova za doček Nove godine: Najlepši biseri Evrope (FOTO)

 

A post shared by Doun (@dounychoo) on

Pariz je na osmom mestu i najskuplji je grad u evrozoni i EU, a iza njega je jedini američki predstavnik, Njujork, dok je na desetom mestu Kopenhagen.

 

A post shared by Andrea Bosco (@la_gang_delbosco) on

Troškovi života su, prema istraživanju, najniži u kazahstanskom Almatiju, pa zatim u Lagosu, Bangaloru, Karačiju i Alžiru.

 

Istraživanje je obuhvatilo 133 grada širom sveta, kao osnova za istraživanje je uzet Njujork, dok su poređenja troškova vršena u 160 usluga i proizvoda, uključujući hranu, odeću i režije.

 

Raj za ljubitelje kupovine: 5 najboljih svetskih ulica za šoping! (FOTO)

EIU ovu listu objavljuje svakih šest meseci, a podaci prikupljeni u ovom istraživanju namenjeni su za izračunavanje troškova života onih koji žele promeniti mesto stanovanja, kao i za poslovne putnike.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...