Spremite se na vreme

Top 5 gradova za doček Nove godine: Najlepši biseri Evrope (FOTO)

Ako planirate da 2018. godinu dočekate van Srbije, ovo su pravi predlozi za vas

Destinacije
Autor:
Top 5 gradova za doček Nove godine: Najlepši biseri Evrope (FOTO)
Foto: Shutterstock

Umorni ste od gledanja istih lica svake novogodišnje noći? Želite da vidite nove prizore, nova mesta, upoznate nove ljude? Počnite da pakujete kofere! Otkrijte s nama najbolje destinacije za proslavu Nove godine u Evropi, piše Elle.rs.

London, Engleska

London postaje zaista poseban krajem godine. Ceo grad je osvetljen ukrasima i firme širom prestonice daju sve od sebe da novogodišnja noć u Londonu bude za pamćenje. Okupite svoje voljene oko sebe i pozdravite se sa 2016. godinom. U ponoć 31. decembra nebo iznad Londona biće obasjano neverovatnim vatrometom. London nastavlja tradiciju ulaska u sledeću godinu novogodišnjom paradom 1. januara, sa izvođačima iz dvadeset zemalja širom sveta i iz svih krajeva Londona, uključujući i svirače, navijačice, klovnove, akrobate i mnoge druge.

Grad u kome vas lepota i zabava očekuju na svakom koraku: Ovde se živi punim plućima! (FOTO)

A post shared by VIVI CITY (@vivi.city) on

Madeira, Portugal

Na palubi krstarice ili u luci Funhal, vatromet je toliko veličanstven da ga ne možete propustiti ni ako pokušate. Famozni vatromet koji se tamo dešava zvanično je proglašen najvećim vatrometom na svetu u Ginisovoj knjizi rekorda 2006. godine.

Ovaj neverovatni prizor retke lepote je jedinstven, ukrašen hiljadama raznobojnih lampi koje čine amfiteatar u Funhalu grandioznim mestom dešavanja. Kad sat otkuca ponoć 31. decembra, nebo će bljesnuti u raznim bojama svetlosti.

Imaju odlične plate, a male troškove: 7 najjeftinijih evropskih gradova za život! (FOTO)

A post shared by Roch Matuszek (@roch_matuszek) on

Berlin, Nemačka

Berlin novu godinu dočekuje sa stilom - i sa milion posetilaca koji se okupljaju oko Brandenburške kapije da dočekaju Novu godinu! Sve tradicionalne poslastice su tu - dva kilometra bine za nastupe, šatori, radnjice, svetla, laseri kao i mnoštvo štandova sa hranom i pićem. Spektakularni vatromet počinje tačno u ponoć - kao i zvuk kucanja bezbrojnih čaša koje Berlinci i stranci dižu u čast Nove godine. Žurke koje slede potrajaće do sitnih sati.

Bog nije štedeo lepotu kada ga je stvarao: U ovom srpskom selu dele besplatne placeve!

A post shared by Levani (@kvatasha) on

Pariz, Francuska

Ajfelova kula, Sena, mostovi Pariza... Sve to čini savršeni ambijent za proslavu Nove godine. Za nezaboravnu noć potreban je i poseban meni (scallop céviche, pačja prsa, božićna Cepanica) i živa svirka. Zapamtite da svi gosti moraju biti odlično odeveni da bi se ukrcali na brod.

10 razloga da posetite baš ovaj grad, a nikad vam ne bi palo na pamet: Ne znate šta propuštate! (FOTO)

A post shared by buttercup0703 (@buttercup0703) on

Edinburg, Škotska

Edinburški Hogmanej je jedno od najvećih i najboljih novogodišnjih dešavanja na svetu. Sve počinje još 30. decembra spektakularnom bakljadom. Pridružite se hiljadama bakljonoša u stvaranju reke vatre koja teče od istorijske Rojal Majl do igre svetala i vatrometa na Kalton Hilu.

Na sam Hogmanej, dešavanje se premešta u ulicu Princes, u samom srcu Edinburga, u podnožje predivnog edinburškog zamka. Oko 80.000 ljudi dočekuje Novu godinu na žurci koja se dešava na koncertu u Vrtovima, sa živom muzikom i nastupima DJeva, ogromnim ekranima, barovima na otvorenom i naravno, svetski poznatim edinburškim Hogmanej vatrometom koji se lansira sa bedema zamka.

Mesto gde se diše najsvežiji vazduh, nema gužve i cene su niske: Ovde ćete se stvarno odmoriti!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs