Laskava titula

Odlična klima, ukusna hrana, prelepa arhitektura: Ovaj grad je top destinacija godine! (VIDEO)

Prijatna klima, festivali i događaji tokom cele godine, kao i fantastična hrana samo su neki od razloga za pakovanje kofera u ovaj meksički grad
Destinacije
22:46h Autor:
Foto: Profimedia

San Migel de Aljende, gradić smešten u južnom Meksiku magazin o putovanjima Travel + Leisure’s nagradio je priznanjem za destinaciju godine.

 

Najtajanstvenije ostrvo Evrope: Samo 1.000 ljudi godišnje može da kroči na njega! (FOTO, VIDEO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Razlozi tome su odlična klima tokom cele godine, pa nema pogrešnog tajminga za putovanje, kao i brojni festivali za ljubitelje muzike ili upoznavanje tradicionalnih običaja.

 

Džez i bluz festival zakazan je za jesen, u proleće se održava festival lutaka, a svakog juna San Migel de Aljende preplave kostimirani političari i slavne ličnosti na Festivalu luda.

 

Zemlja dobre energije i najbolje medicine: Sve što niste znali o Kubi! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Visoko na listi aktivnosti u kojima uživaju posetioci, ali ih obožava i domaće stanovništvo, su prirodni izvori La Gruta. Tamo se kupaju u prirodnim bazenima ili otplivaju kroz mračni tunel do pećine sa toplom vodom. Popularno je i prepustiti se čarima astečke ritualne kupke u kojoj se para dobija zagrevanjem čaja.

 

Ubedljivo najlepši bazen na svetu: Ko se jednom okupa tamo, nikad ga ne zaboravlja! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Kako biste se upoznali s raznovrsnim lokalnim namirnicama najbolje je uputiti se na pijacu Kaza Kolektiva, gde se prodaje organsko voće, povrće i začini.

 

Nestvarno bajkovit grad: Magične crkve, velelepne palate i jedinstveno piće! (FOTO)

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Ako ogladnite, u blizinu su restorani s tradicionalnom kuhinjom koji nude specijalitete poput guste meksičke supe (pozole), takosa i jela od tortilja.

 

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Vrzmajući se ljupkim uličicama obavezno razgledajte i jedinstvenu Crkvu Svetog Mihaela koja dominira gradom. Ako naiđete tokom zalaska sunca, videćete kako joj se boja menja u blistavo narandžastu nijansu, a nedeljom se mogu susresti svečano obučeni mladoženje i mlade.

 

8. put zaredom proglašen najpoželjnijim gradom za život: Magija evropske prestonice! (FOTO)

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...