Mala, ali prelepa destinacija

Mesto gde se diše najsvežiji vazduh, nema gužve i cene su niske: Ovde ćete se stvarno odmoriti!

Temperatura je takva da se preko dana nećete kuvati, a noću ćete spavati kao beba
Destinacije
21:42h Autor:
Mesto gde se diše najsvežiji vazduh, nema gužve i cene su niske: Ovde ćete se stvarno odmoriti!
Foto: Shutterstock

Grčka važi za jednu od najlepših zemalja na svetu, a već već godinama je destinacija broj 1 za Srbe kada je u pitanju letovanje.

Koje god mesto da odaberete, nećete pogrešiti, jer ova turistička atrakcija nudi ponešto za svakoga, kako za one željne ludog provoda, tako i za one koji žele da se pošteno odmore.

Ako spadate u drugu grupu, a pritom ste željni svežeg, čistog vazduha, plaže na kojoj ne morate da se borite za mesto, šetnje starim gradom na kojima nema velike gužve, Leptokarija je idealan izbor.

Srbi sve češće letuju ovde: Mesto gde duša i telo nalaze mir! (FOTO)

Ovo grčko odmaralište idealno je za porodice sa decom i osobe koje žele da tokom tih 10 dana odmora pronađu mir i opuste i dušu i telo.

Leptokarija je mirno mestašce udaljeno od Soluna 95 kilometara, i smeštena tačno ispod planine Olimp. Tačno u Leptokariji susreću se planinska i morska vazdušna struja, pa svi oni koji su je posetili kažu da ćete na ovom mestu udisati najsvežiji i najlepši vazduh.

Svi bi da letuju na ovoj planini: Kada sunce izađe, boje eksplodiraju! (FOTO)

Zbog toga što se nalazi podno Olimpa, noći su izuzetno prijatne, pa ćete ovde konačno spavati mirno kao beba, bez vrućine koja vas tera da se prevrćete cele noći ili doplaćujete klima uređaj.

Ni preko dana se nećete mnogo kuvati - u Leptokariji najviša dnevna temperatura u najtoplijim mesecima ne prelazi 35 stepeni. Kristalno čisto Egejsko more će vas lepo rashladiti, a plaže sa sitnim, mekim peskom biće pravi ugođaj za vaša umorna stopala.

Najlepša plaža u Evropi: Ljudi daju sve što imaju da bi letovali ovde! (FOTO)

Još jedna od stvari koja Leptokariju izdvaja od ostalih grčkih destinacija jesu i niže cene u prodavnicama i restoranima.

Za ljubitelje istorije, tu su pećine i arheološke iskopine, a ako ipak poželite da se bar jednom tokom odmora dobro izđuskate, gradić nudi i dve diskoteke sa modernom muzikom, kao i klasične grčke taverne u kojima možete da uživate u mediteranskoj hrani i narodnim grčkim pesmama.

Bezobrazno luksuzna lepota: Privatno ostrvo o kojem možemo samo da sanjamo! (FOTO)

A post shared by Lida Safina (@lidiyasafina) on Jul 13, 2017 at 8:14am PDT

Ako volite da istražujete i posetite nekoliko mesta odjednom, samo 25 kilometara dalje nalazi se Katerini, a veoma blizu su i letovališta Nei Pori, Platamon i Paralija.

(Stil.kurir.rs)

A post shared by Susi E. (@ooo_susi_ooo) on Jun 21, 2017 at 4:10am PDT

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs