Uživanje

Zbog ovog su Tenerife raj za svakog ko ih poseti: Malo drugačija zemlja! (FOTO)

Ako već odete na Tenerife, ponašajte se u skladu sa životom na tom neverovatnom ostrvu
Destinacije
11:32h Autor:
Zbog ovog su Tenerife raj za svakog ko ih poseti: Malo drugačija zemlja! (FOTO)
Foto: Thinkstock

Špansko ostvrvo vulkanskog podrekla, koji je najveći od svih Kanara, verovatno svi od gotovo milion stanovnika smatraju pravim rajem na zemlji! Najveće kanarsko ostrvo nudi sve – razne plaže od kojih svaki dan možete birati drugu, sjajnu kuhinju, pa čak i piramide!

Posetite papagaje i delfine

Početak posete započnite na severu, u parku Loro, koji je pre 43 godine otvoren kao rezervat za papagaje. Danas tamo žive mnoge životinjske vrste, poput gorila, više od 300 vrsti papagaja, a postoji i ogroman akvarijum. Svakodnevno se održavaju i razni šou programi s delfinima, morskim lavovima i orkama.

Ovo sigurno niste znali o Njujorku: Mesto koje ne spava ni danju, ni noću! (FOTO)

A post shared by Cristina Bertrand (@crisberpi) on May 13, 2017 at 4:34am PDT

Smestite se u Kosta Adeje i odaberite plažu

Putnici koji uplate povoljni aranžman, obično idu u Kosta Adeje, na južnu obalu ostrva. Nije teško zaključiti zašto, naime, ovde postoji plaža za svaku priliku; Fanabe s brojnim barovima, Duque blizu hotela i Los Cristianos, gde možete čak i u šoping. S druge strane, ako želite roniti i istraživati morsko dno, valja posetiti plažu Americas. Bez obzira gde god odete jedno je sigurno – za reltaivno malo novca dobro ćete se najesti.

Nude 2.000 evra svakome ko se doseli ovde: Italijanski gradić koji vapi za stanovnicima! (FOTO)

Ponašajte se poput Španaca

Nakon sinoćnjeg izlaska, probudite se oko 10, spustite u bar, naručite kortado (kafa s mlekom) i otiđite na plažu. Ručajte kad prođe četrnaest sati, a nakon toga spremite se za siestu, koju je najbolje provesti u hladovini od sunca. Kasnije, vratite se na plažu, nađite bar i pijuckajte nešto hladno. Ne večeravajte ništa pre 22h, jer je Špancima ovo uobičano vreme večere.

Luksuz dostupan samo najbogatijima: Najveći i najskuplji bazen na svetu! (VIDEO)

A post shared by Kamila (@kamilagk) on May 13, 2017 at 3:20am PDT

Probajte lokalne specijalitete

Kad vam je dosta restorana po plažama, odvezete se na sever gde ćete naći restoran Otelo. Gulaš od zeca, piletina s belim lukom, zarazni Pappas arrugadas zadovoljiti će vaše nepce. Pappas je zapravo krompir kuvan u morskoj vodi, koji ima dosta drugačiji ukus, a redovno se poslužuje s dva sosa. Što se tiče ribe, posetite restoran na jugoistoku ostrva, Maonolo II. Odaberite jelo iz akvarijuma, i jednostavno uživajte u svežini ukusa

Ovde su kuće kao iz bajke: Uske ulice, cvetne terase i jedinstvena arhitektura! (FOTO)

Posetite piramide

Šta Egipat i Tenerife imaju zajedničkog? Neverovatno ali istinito, piramide. Iako seljaci na severu odavno znaju za "kamenje" usred polja, tek se devedesetih otkrilo kako se radi zapravo o, piramidama. Njih je otkrio norveški arheolog i istraživač Thor Heyerdahl, a danas su jedna od znamenitosti ostrva.

Parče raja na Zemlji: Zašto se ovaj svetionik izdvaja od svih drugih! (FOTO)

A post shared by B i a n c a (@bincees) on May 13, 2017 at 4:30am PDT

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs