Posetite ih što pre

Ovde ćete biti bogati sa vrlo malo para: Ovo su najjeftiniji gradovi na svetu!

Jeftinije vam je da vreme provedete obilazeći ove gradove, nego da sedite kod kuće
Destinacije
19:34h Autor:
Ovde ćete biti bogati sa vrlo malo para: Ovo su najjeftiniji gradovi na svetu!
Foto: Profimedia

Putovanje samo po sebi nije jeftino ali su neki gradovi skuplji odnosno jeftiniji od drugih. Gradovi koji su na listi su među onim gde nećete trebati mnogo novca da se zabavite, vrhunski ručate ili se dobro provedete u noćnom izlasku, piše Punkufer.hr

1. Rio de Ženeiro

Grad u kojem su održane zadnje Olimpijske igre nudi izvrstan balans cene i kvalitete. Ogroman je, nema čega nema, a i cene su značajno pale u zadnjih nekoliko godina.

2. Asunsion

Ostanimo još malo u Južnoj Americi, samo zamenimo Brazil Paragvajem. Glavni grad te države zadnjih nekoliko godina doživljava pravi turistički bum, što nije ni čudo ako znamo kako se radi o gradu bogate istorije, koji je naprimer stariji i od Rija i Buenos Airesa.

Ovo je najspokojnije mesto na svetu: Ovde ljudi žive polagano! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

3. Johanesburg

Jedan od tri glavna grada Južnoafričke Republike krupnim koracima gazi napred. Reč je o jednom od najmodernijih gradova na afričkom kontinentu, prepunom nebodera i poslovnih zgrada, tako da izgledom podseća na američke i zapadnoevropske gradove.

Zemlja niskih cena i prijatnih ljudi: 12 bisera naših prvih komšija! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

4. Lagos

Šesnaesto mesto zauzeo je nekadašnji glavni grad Nigerije. Grad sa svojom okolinom broji neverovatnih 16 miliona stanovnika, ali ovde baš i nećete naći previše turista, jer Nigerija još uvek nije dovoljno prisutna na turističkim mapama.

Stop sirotinji i srednjoj klasi: Ova zemlja od sad prima samo bogate turiste! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

5. Sankt Peterburg

Zar ruski carski grad može biti ovako jeftin? Sudeći po ovom istraživanju, odgovor je "DA". To je grad burne istorije, koji je u 350 godina postojanja "video" više nego mnogi gradovi u hiljadu godina. Ovde je zapravo sve istorija, jer na svakom koraku nalazite neku priču iz prošlosti.

Srce Rusije nikada ne spava: Dokaz da je Moskva najlepša zimi! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

6. Kijev

Glavni grad Ukrajine povoljan je za svačiji džep. Reč je o ogromnom gradu, ali i o jednom od najstarijih evropskih gradova u kojem je praktički rođena istočnoevropska slovenska civilizacija. Ljubitelji crkvi i katedrala uživaće, jer se retko koji grad može pohvaliti kako ih ima više od Kijeva.

Selo bogataša: Svi žive u vilama, voze se helikopterom, ne znaju šta će od para! (VIDEO)

Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs